Matthew Perry tegen Deepika Padukone: Wat gebeurt er als beroemdheden hun geestelijke gezondheidsreis delen?

Terwijl fans letterlijk alles zouden opgeven om een ​​kijkje te nemen in de levens van hun favoriete sterren, houden deze publieke figuren vaak de fijne kneepjes van hun leven verborgen voor de wereld. Maar dat geldt misschien niet voor iedereen. Het was niet voor Friends-ster Matthew Perry. Dit was niet het geval voor veel andere wereldsterren, waaronder Deepika Padukone uit Bollywood, die pleitbezorger is voor geestelijke gezondheid.

Het delen van haar kwetsbare kant was niets nieuws voor Deepika Padukone, maar de laatste aflevering van Koffee with Karan, waarin zelfs filmmaker Karan Johar opende over zijn gevecht met de geestelijke gezondheid, was een eye-opener. Van Deepika over haar worsteling met een psychische aandoening tot Karan Johar over het raadplegen van zijn therapeut: het gesprek was vol hoop en hulp voor iedereen die traumatische geestelijke gezondheidsproblemen doormaakt.

Deepika Padukone en Karan Johar over de strijd tegen geestelijke gezondheidsproblemen

In 2015 schokte Deepika de wereld toen ze publiekelijk over haar depressie sprak. Ze richtte een stichting voor geestelijke gezondheidszorg op genaamd Live Love Laugh. Tijdens de show vertelde ze waarom ze besloot er publiekelijk over te spreken. “Mijn hart breekt voor mensen die het moeilijk hebben en nog steeds niet weten wat ze moeten doen. Dat is de reden waarom ik in 2014 uit de kast kwam en mijn ervaringen deelde, ze opsplitste en zei dat dit was wat ik gedurende een langere periode voelde. De bedoeling was dat als er ook maar één persoon was die het interview hoorde en zei: ‘Oh mijn God!’ ‘Dit is wat ik doormaak’, ik dan tenminste een leven kan helpen en redden”, zei Deepika op de radio. show.

De echtgenoot van Deepika Padukone, acteur Ranveer Singh, sprak ook over zijn rol als verzorger. Met dank aan het beeld: Instagram

Tijdens de show onthulde Karan Johar dat hij onlangs bijna een paniekaanval kreeg tijdens een spraakmakend evenement. Hoewel hij perfect gecomponeerd leek op de paparazzifoto’s die we eerder dit jaar zagen tijdens het NMACC-lanceringsevenement, was het verhaal achter de schermen anders. “Varun (Dhawan, acteur) staarde me aan. Ik zweette en merkte het niet eens. Hij kwam naar me toe, hield mijn hand vast en zei: ‘Gaat het?’ Mijn handen trilden. Hij nam me mee naar een lege kamer en ik begon te ademen. Mijn eerste gedachte was: ‘Is dit een hartstilstand? Wat maak ik door?’ Ik trok mijn jasje uit, dat behoorlijk lang en uitgebreid was. En ik ben net over een half uur vertrokken”, vertelde hij tijdens de show.

Vinden beroemdheden het gemakkelijk om over hun angsten en verslavingen te praten?

Niet alleen in Bollywood, maar ook in Hollywood hebben veel beroemdheden mondiale platforms gebruikt om over hun geestelijke gezondheid te praten. Acteur Matthew Perry, wiens plotselinge dood mensen schokte, schreef in zijn memoires gedetailleerd over zijn alcohol- en drugsverslavingen. Naast Perry hebben ook veel andere Hollywood-acteurs openlijk gesproken over hun geestelijke gezondheidsproblemen. Supermodel Kendall Jenner heeft vaak gesproken over haar angstproblemen, terwijl zangeres Adele zich ook heeft opengesteld over depressie.

Anu Goel, consulentpsycholoog, hypnotherapeut en regressietherapeut, vertelt aan Health Shots: “Het is niet gemakkelijk voor beroemdheden om die kwetsbare kant aan mensen te laten zien. Er wordt van hen verwacht dat ze een perfect imago hebben en dat is voor hen soms lastig. Mensen hebben het gevoel dat ze iets verkeerd kunnen doen! Maar het helpt het advies en de professionele hulp te normaliseren.”

Deze discussies eisen ook hun tol van beroemdheden. dr. Imran Noorani, psycholoog bij het Sir Ganga Ram Hospital, legt uit: ‘De druk van roem, publieke controle en een gebrek aan privacy kunnen bijdragen aan hun geestelijke gezondheidsproblemen. Bovendien kan hun toegang tot middelen en behandelingsopties verschillen van die van de gemiddelde persoon.”

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Deepika Padukone over geestelijke gezondheid
Deepika Padukone is een pleitbezorger voor de geestelijke gezondheidszorg. Afbeelding met dank aan: Instagram via @deepikapadukone

Hoe helpt het?

dr. Noorani zegt dat wanneer beroemdheden over hun geestelijke gezondheidsproblemen praten, om verschillende redenen een aanzienlijke impact kan hebben:

  • Stigma verminderen: Beroemdheden hebben een breed platform en kunnen helpen het stigma dat gepaard gaat met geestelijke gezondheidsproblemen te verminderen. Door hun ervaringen te delen laten ze zien dat iedereen hierdoor getroffen kan worden, ongeacht roem of succes.
  • Relativiteit: Dit kan geestelijke gezondheidsproblemen toegankelijker maken voor het grote publiek. De wetenschap dat zelfs beroemde mensen met soortgelijke problemen worstelen, kan ervoor zorgen dat mensen zich minder alleen voelen op hun reis naar geestelijke gezondheid.
  • Inspiratie: De openheid van beroemdheden over hun geestelijke gezondheid kan anderen inspireren om hulp te zoeken, hetzij via therapie, steungroepen of behandeling. Het moedigt mensen aan om actie te ondernemen.
  • Bewustzijn en onderwijs: Verhalen van beroemdheden kunnen het bewustzijn over verschillende psychische aandoeningen vergroten en educatieve middelen bieden voor mensen die anders misschien niet geïnformeerd zouden zijn.
  • Empathie: Door hun kwetsbaarheid te delen, kunnen beroemdheden op een menselijk niveau contact maken met hun fans, waardoor een gevoel van empathie en begrip wordt bevorderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *