Miauwen: wat is het en helpt het de kaaklijn vorm te geven?

Miauwen is een gezichtsreconstructietechniek waarbij uw tong vlak tegen uw gehemelte blijft liggen. Maar zit er enige wetenschap achter?

Of het nu gaat om kaakpijn of andere orthodontische problemen of zelfs cosmetische redenen zoals een gedefinieerde kaaklijn, miauwen is een techniek waarvan wordt gezegd dat deze de oplossing is voor veel problemen. Hoewel deze methode van mondhoudingstraining niet door veel wetenschappelijk onderzoek wordt gegarandeerd, beweert de American Association of Orthodontists (AAO) dat het uitlijnen van de tong de vorm van je kaak en gezichtsstructuur kan veranderen, maar slechts tot op zekere hoogte.

Miauwen is een techniek die een specifieke positie van de tong vereist die tijdens alle activiteiten, inclusief eten en drinken, moet worden gehandhaafd. Natuurlijk kost het tijd om deze gewoonte te cultiveren. De mond- en kaakchirurg Dr. Arijit Sengupta vertelt Health Shots alles over de oorsprong van miauwen en de claims die daarmee gepaard gaan.

Wat is miauwen?

Miauwen is een gezichtstechniek waarbij de tong vlak tegen het gehemelte wordt geplaatst. Wat miauwen betreft, beweren voorstanders van deze techniek dat je door te miauwen de vorm van je gezicht kunt veranderen en een fijnere kaaklijn kunt krijgen. “Er wordt ook beweerd dat miauwen helpt bij kaakpijn en orthodontische problemen en ademhalingsproblemen aanpakt”, zegt Dr. Sengupta.

Miauwen is een gezichtstechniek die belooft de vorm van je gezicht te veranderen. Met dank aan afbeelding: Freepik

Artsen die miauwen beoefenen, beweren dat de kaken van mensen tegenwoordig kleiner worden door het ademen door de mond en het eten van vrij zacht voedsel. Dit leidt tot overbevolking van de tanden. Miauwen kan helpen de kaak uit te zetten en de tanden opnieuw uit te lijnen, zegt internet.

Lees ook: Probeer deze 5 gezichtsoefeningen om gezichtsvet te verminderen en een kaaklijn te krijgen

lees ook

Beste exfoliërende handschoenen: 7 topkeuzes voor een gladde huid

Wat is de oorsprong van miauwen?

De geschiedenis van het miauwen is te vinden met dank aan Dr. John Mew, hoogleraar aan de London School of Facial Orthotropics, gaat terug tot de jaren zeventig. Hij formuleerde de technologie en vond de term uit; “Orthotropen”. Zijn zoon, Mike Mew, helpt zijn patiënten de vorm van hun gezicht en kaaklijn te veranderen door middel van orale houdingen en oefeningen.

Hoe miauw je?

Volgens de London School of Facial Orthotropics zijn hier de basisstappen voor het oefenen van miauwen.

1. Sluit uw mond, inclusief uw lippen, zodat uw tanden elkaar raken en uw lippen verzegeld zijn.
2. Ontspan je tong volledig.
3. Plaats het lichaam van uw tong op uw gehemelte, met het puntje van uw tong dichtbij de achterkant van de bovenste voortanden.
4. Houd deze houding zo lang mogelijk vast en herhaal deze regelmatig.

Volgens de theorie van het miauwen kan het volgen van deze stappen je helpen rechtere tanden en een betere gezichtsstructuur te krijgen. De veranderingen zouden binnen veertien maanden tot twee jaar zichtbaar moeten zijn. Het is echter niet eenvoudig om deze positie te behouden en je zou jezelf moeten trainen om consistentie te bereiken.

Wat zegt de wetenschap over miauwen?

Er is niet veel wetenschappelijk onderzoek achter miauwen of de bijbehorende successen. “Je zou kunnen aannemen dat er gevallen zijn waarin fysiologische veranderingen in de kaak die in de loop van de tijd optreden, de gezichtsesthetiek op natuurlijke wijze hebben verbeterd en niet door miauwen”, zegt Dr. Sengupta.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

In feite merkt de Journal of Oral and Maxillofacial Surgery op dat de General Dental Council in het Verenigd Koninkrijk de tandartsvergunning van John Mew heeft ingetrokken vanwege deze onconventionele praktijken die hij promootte om tandheelkundige problemen op te lossen. De raad merkt ook op dat het simpelweg veranderen van de positie van uw tong niet de verkeerd uitgelijnde tanden of de vorm van uw kaak zal corrigeren.

Lees ook: Merk je ineens een spleet tussen je tanden? Ontdek waarom het gebeurt en hoe u het kunt voorkomen

Wat kan er misgaan met miauwen?

Het is heel belangrijk dat u naar een arts gaat en antwoord krijgt als u tandheelkundige problemen heeft. Er kunnen zoveel dingen misgaan bij het gebruik van een techniek die nog niet is onderzocht en getest, benadrukt dr. Sengupta.

Een vrouw bij de tandarts
Als u gebitsproblemen heeft, is het belangrijk om naar de tandarts te gaan in plaats van technieken uit te proberen die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met dank aan afbeelding: Freepik

Onjuist miauwen kan feitelijk leiden tot dezelfde problemen waarvoor het bedoeld is, zoals:

1. Malocclusies (niet goed uitgelijnde tanden)
2. Verkeerde positie van de beet
3. Pijn in de kaakgewrichten en omliggende spieren en ligamenten, bekend als temporomandibulaire gewrichtspijn (TMJ-pijn).
4. Losse tanden
5. Taalproblemen
6. Problemen met slikken

Deze vormen een ernstige bedreiging voor de dagelijkse taken van het individu en beïnvloeden dus het gehele gezichts- en tandstelsel. Het is veiliger en effectiever om naar een tandarts te gaan totdat verdere onderzoeken en onderzoeken tot een duidelijk resultaat en techniek leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *