Moringa voor diabetes: kan het helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden?

Moringa of drumsticks bevatten voedingseigenschappen die u kunnen helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Hier is het verband tussen de twee.

Type 2-diabetes is een chronische ziekte waardoor uw lichaam geen insuline kan gebruiken, het hormoon dat glucose voor energie aanmaakt. Iemand met diabetes type 2 kan mogelijk niet voldoende insuline aanmaken, wat tot complicaties kan leiden. Hoewel het een slopende ziekte is, is het niet onmogelijk om deze te bestrijden. Een van de meest effectieve manieren om diabetes onder controle te houden is door middel van een gezond dieet en lichaamsbeweging. Als we het hebben over voedingsmiddelen voor diabetes, geloven veel mensen dat moringa of schenkels kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Laten we eens kijken of het gebruik van moringa voor diabetes goed is of niet!

Wat is Moringa?

Moringa, wetenschappelijk bekend als Moringa Oleifera, is een veelzijdige plant die bekend staat om zijn voedings- en geneeskrachtige eigenschappen. De bladeren, zaden en peulen worden gebruikt. Het komt oorspronkelijk uit Afrika en Azië, maar wordt over de hele wereld gebruikt. Er wordt aangenomen dat Moringa rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een goede aanvulling is op gerechten. Dankzij zijn geneeskrachtige eigenschappen wordt Moringa al tientallen jaren gebruikt in de gezondheids- en welzijnsindustrie. Bovendien maakt het al tientallen jaren deel uit van verschillende Ayurvedische praktijken.

Lees ook: 6 verdomd goede redenen waarom je moringapoeder in je leven nodig hebt

Probeer moringa om diabetes te behandelen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Wat zijn de voordelen van Moringa voor diabetes?

Hoewel moringa wordt beschouwd als een van de gezondste planten, en daar zijn verschillende redenen voor, rijst de vraag: is het een goed idee om moringa toe te voegen aan een diabetesdieet?

1. Reguleert de bloedsuikerspiegel

Uit een onderzoek gepubliceerd in Complementary Therapies in Medicine is gebleken dat moringa de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen. Er wordt ook aangenomen dat Moringa-bladpoeder effectief is bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

lees ook

Deze Holi, wees voorzichtig met wat je eet als je voedselallergieën hebt!

2. Verbetert de insulinegevoeligheid

Insulinegevoeligheid is het vermogen van uw cellen om op insuline te reageren. Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Diabetes and Metabolic Disorders bleek dat moringa de insulineresistentie, veroorzaakt door een dieet met veel fructose, omkeerde en de testiculaire functie verbeterde.

3. Vermindering van de glykemische respons

Het consumeren van moringa bij de maaltijd kan de glycemische respons van deze maaltijden helpen verlagen. Uit een studie gepubliceerd in Phytotherapy Research is gebleken dat het toevoegen van moringabladpoeder aan maaltijden de stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten kan verminderen, voornamelijk vanwege het hoge vezelgehalte en andere bioactieve stoffen die erin zitten.

4. Bevat antioxidanten

Wist u dat oxidatieve stress kan leiden tot de ontwikkeling van diabetes en de complicaties ervan? Welnu, voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals: B. Moringa, dat ook antidiabetische eigenschappen bevat die kunnen helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en ontstekingen geassocieerd met diabetes, vond een studie gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology.

Hoe moringa te gebruiken voor diabetes?

Er zijn verschillende manieren om moringa aan uw dieet toe te voegen, waaronder:

1. Moringa-bladpoeder: Je kunt het toevoegen aan je smoothies, sappen of yoghurt om een ​​broodnodige voedingsboost te krijgen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.
2. Moringa-thee: Een andere geweldige manier om deze thee te maken is heel eenvoudig. Week enkele gedroogde moringabladeren enkele minuten in heet water om een ​​verfrissend en gezond drankje te maken.
3. Koken: Je kunt moringabladeren toevoegen aan soepen, stoofschotels of roerbakgerechten, net zoals je zou doen met groente of andere groenten.
4. Toevoegingen: Als u ze niet aan uw dieet kunt toevoegen, kunt u Moringa-capsules of -tabletten gebruiken zoals aanbevolen door uw arts.
5. Moringa-zaden: Hoewel sommige mensen moringazaden liever rauw eten, kun je ze roosteren of vermalen tot poeder om toe te voegen aan eten of drinken.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

suikerziekte
Het consumeren van moringa kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Met dank aan afbeelding: Freepik

Welke bijwerkingen heeft Moringa voor diabetes?

Hoewel het gebruik van Moringa voor de meeste mensen als veilig wordt beschouwd, moeten sommige mensen voorzichtig zijn als ze het aan hun dieet toevoegen:

1. Omdat Moringa de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moet iemand die diabetesmedicatie gebruikt dit vermijden.
2. Sommige mensen kunnen last krijgen van diarree, misselijkheid of maagklachten na het nuttigen van moringa, vooral als het teveel wordt geconsumeerd.
3. Moringa kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder diabetesmedicijnen, bloedverdunners en medicijnen die voor de lever worden voorgeschreven.
4. Hoewel zeldzaam, kan moringa bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Wees dus voorzichtig als u op de hoogte bent van uw allergieën.
5. Zwangere moeders en moeders die borstvoeding geven mogen moringa niet consumeren zonder medisch advies, vooral als ze diabetes hebben.
6. Moringa kan eigenschappen bevatten die de leverfunctie kunnen beïnvloeden en mensen met een leverziekte moeten voorzichtig zijn bij het nemen van moringasupplementen.

Hoewel moringa een goede aanvulling kan zijn op een diabetesvriendelijk dieet, moet u altijd uw arts raadplegen voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *