Neemolie voor luizen: hoe u op natuurlijke wijze van haarluizen afkomt

Elke keer als ik terugkwam van school, kropen er kleine, koppige wezens over mijn hoofdhuid, waardoor je voortdurend jeuk kreeg. Mijn moeder merkte meteen dat de luizen zich op mijn hoofd hadden gevestigd. Toen ze het eenmaal wist, deed ze er alles aan om zo snel mogelijk van de luizen af ​​te komen. Ze had verschillende remedies achter de hand. Maar neemolie voor de behandeling van luizen werkte het beste.

Het spreekt voor zich dat Indiase huizen vol natuurlijke oplossingen zitten om je te helpen van verschillende problemen af ​​te komen. Neem is zo’n natuurlijk kruid met geneeskrachtige eigenschappen die tal van voordelen bieden. Hoewel het waar is dat de wonderbaarlijke bladeren verschillende voordelen kunnen hebben voor uw algehele gezondheid, kan neem dan helpen bij het wegwerken van luizen? Laten we eens kijken of het middel tegen luizen van mijn moeder door experts positief wordt beoordeeld of niet!

Neemolie om luizen te bestrijden. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Werkt neemolie tegen luizen?

Neem of Azadirachta indica is een boom die voorkomt in India. Het wordt al eeuwenlang op het Indiase subcontinent gebruikt vanwege de vele geneeskrachtige eigenschappen. Uit een onderzoek gepubliceerd in Pharmacognosy Review blijkt dat neem wordt gebruikt als middel tegen infecties, pijn en koorts. Omdat het antischimmel-, antibacteriële en insectendodende eigenschappen bevat, is neem een ​​populair middel tegen luizen, zegt dr. Rinky Kapoor, consultant dermatoloog, cosmetisch dermatoloog en dermatochirurg bij The Esthetic Clinics.

Neemolie, gewonnen uit de zaden van de neemboom, bevat verbindingen zoals azadirachtine, waarvan bekend is dat ze de levenscyclus van luizen verstoren. Het verstikt volwassen luizen verder en voorkomt zelfs dat hun eieren uitkomen. Kortom, het is een effectieve manier om van luizen af ​​te komen.

Neemolie kan voor sommige mensen werken, maar de effectiviteit ervan kan variëren. Voor sommige mensen kan het nuttig zijn in combinatie met andere luizenbehandelingen of als preventieve maatregel.

Hoe gebruik je neemolie tegen luizen?

Hier ziet u hoe u neemolie kunt gebruiken om zich te ontdoen van de hardnekkige kleine indringers die luizen worden genoemd.

1. Verdun wat neemolie met een dragerolie zoals kokos- of olijfolie om de effectiviteit ervan te verminderen, aangezien dit de hoofdhuid kan beschadigen.
2. Breng het mengsel aan op de hoofdhuid en het haar, met de nadruk op de aangetaste plekken.
3. Laat het mengsel een paar uur of een nacht staan.
4. Kam de haren met een fijngetande luizenkam om dode luizen en neten (luizeneitjes) te verwijderen.
5. Shampoo en spoel grondig om resten te verwijderen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

De deskundige raadt aan om het proces indien nodig te herhalen, omdat luizen hardnekkig kunnen zijn en neten resistent tegen behandeling.

Neem tegen luizen
Neem tegen luizen kan een effectief middel tegen luizen zijn! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Zijn er bijwerkingen van neemolie voor de behandeling van luizen?

Hoewel neemolie een effectieve behandeling tegen luizen kan zijn, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. De expert zegt dat sommige mensen gevoelig of allergisch kunnen zijn voor neemolie. Daarom is het belangrijk om een ​​patchtest uit te voeren op een klein deel van de huid om complicaties te voorkomen. Laat het een tijdje intrekken en gebruik het alleen verder als je geen last ervaart zoals jeuk of een branderig gevoel.

U moet het gebruik ervan ook vermijden, omdat dit problemen kan veroorzaken. Het innemen van neemolie kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Als u niet onmiddellijk een behandeling krijgt, kunnen symptomen zoals braken, diarree, slaperigheid, bewustzijnsverlies en ernstiger symptomen optreden.

Breng weg

Neemolie is een natuurlijke behandelingsoptie voor luizen, maar de effectiviteit ervan kan van persoon tot persoon verschillen. Het is effectiever in combinatie met een dragerolie zoals kokosolie en rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, een patchtest uit te voeren en een arts te raadplegen als het probleem aanhoudt. Bovendien moet u een arts raadplegen als u zich zorgen maakt over het gebruik van neemolie op uw hoofdhuid, vooral bij kinderen. U moet het gebruik ervan vermijden of als u allergieën heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *