Op natuurlijke wijze van gezichtshaar afkomen: 5 huismiddeltjes

Niet alleen mannen, ook vrouwen kampen met gezichtsbeharing. Sommige vrouwen hebben dikker gezichtshaar, dus scheren, epileren of waxen ze het. Als u bereid bent iets meer uit te geven, kunt u ook een laserbehandeling proberen. Als u echter niet graag vaak naar salons of klinieken gaat en in alles wat natuurlijk is gelooft, moet u huismiddeltjes proberen om van gezichtshaar af te komen.

Wat veroorzaakt gezichtshaar bij vrouwen?

De meest voorkomende oorzaak van gezichtshaar bij vrouwen is een hormonale onbalans veroorzaakt door aandoeningen zoals het polycysteus ovariumsyndroom, zegt dr. Blossom Kochhar, voorzitter van de Blossom Kochhar-bedrijvengroep. Hirsutisme
veroorzaakt overmatige haargroei. Genetica speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van iemands haargroeipatroon op het lichaam en gezicht. Bepaalde soorten medicijnen, zoals steroïden, kunnen een andere factor zijn die gezichtshaarproblemen bij vrouwen kan veroorzaken.

Gezichtshaar op natuurlijke wijze verwijderen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Manieren om gezichtshaar op natuurlijke wijze te verwijderen

Het goede is dat je kunt vertrouwen op keukeningrediënten om gezichtshaar te verwijderen. Hier zijn enkele opties:

1. Suiker en citroensap

Je moet twee eetlepels suiker en citroensap mengen met 35 ml water. Verwarm het mengsel tot het begint te koken. Laat het vervolgens afkoelen. Breng het aan op de aangetaste plekken en laat het 20 tot 25 minuten inwerken. Was het af met water en wrijf in een cirkelvormige beweging, suggereert Dr. Kochhar eerder.

2. Citroen en honing

Begin met het mengen van een eetlepel honing, twee eetlepels suiker en citroensap. Verwarm het mengsel ongeveer drie minuten, langzaam roerend in water om het te verdunnen als het te dik is. Zodra de pasta is afgekoeld, breng je deze aan op de aangetaste plekken. Dit is als natuurlijke was. Gebruik daarom een ​​waxstrip en trek de haren tegen de groeirichting in.

3. Eiwit en rijstmeel

Voeg in een kom een ​​eiwit, een eetlepel suiker en een halve theelepel rijstmeel toe. Meng het goed tot er een dikke pasta ontstaat, breng het aan op de plekken met ongewenst gezichtshaar en laat het vervolgens ongeveer 20 tot 30 minuten drogen. Trek het gedroogde masker voorzichtig af in de tegenovergestelde richting van de haargroei en spoel het vervolgens af met water.

4. Havermout en banaan

Meng twee eetlepels havermout, een effectieve natuurlijke exfoliator, met een rijpe banaan en breng deze pasta met cirkelvormige bewegingen op de aangetaste plekken aan. Ga door met masseren gedurende 15 minuten en was het gezicht voorzichtig met water.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Papaja en kurkuma

Papaja heeft een enzym genaamd papaïne dat kan helpen de haarzakjes af te breken en de haargroei te remmen, zegt de expert. Om een ​​papaja-kurkumapasta te maken, meng je de papajapulp met een snufje kurkumapoeder en breng je dit aan op het gezicht. Masseer gedurende 15 tot 20 minuten en spoel daarna af met water.

Voordat u deze natuurlijke ideeën voor gezichtsontharing gebruikt, moet u een patchtest uitvoeren om onnodige huidreacties te voorkomen.

Gezichtshaar verwijderen
Gezichtshaar scheren is een gebruikelijke methode. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Populaire hulpmiddelen voor het verwijderen van gezichtshaar

De huid van het gezicht is doorgaans gevoeliger dan de meeste andere delen van het lichaam en moet daarom zorgvuldig worden behandeld bij het verwijderen van haar. Als het gebruik van natuurlijke methoden niet jouw favoriete manier is om van gezichtshaar af te komen, kijk dan eens naar deze hulpmiddelen voor het verwijderen van gezichtshaar.

Huidverzorgingstips na het scheren

Scheren betekent geen bezoekjes aan de kapper, geen pijn en even geen gezichtsbeharing. Daarom is het een gebruikelijke methode om gezichtshaar te verwijderen, maar u moet na het scheren een huidverzorgingsroutine volgen.

• Maak uw huid na het scheren schoon met een milde reiniger. Gebruik geen agressieve chemische of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen of gezichtsreinigers.
• Spoel uw gezicht af met koud water en dep het droog, maar wrijf niet over uw huid.
• Breng een voedende vochtinbrengende crème aan die bij uw huid past en vermijd huidverzorgingsproducten die geurstoffen kunnen bevatten om irritatie te voorkomen.
• Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om uw huid tegen UV-schade te beschermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *