Prenatale zorg: tips voor een vlotte zwangerschap

Zwangerschap is een joyride. Maar het kan een hobbelige rit zijn als u niet voorzichtig bent met uw prenatale zorg. Allereerst: gefeliciteerd als je zwanger bent! Het is de hoogste tijd dat je voor jezelf zorgt. Met een paar yogaoefeningen en zwangerschapsverzorgingstips kom je zonder hectiek en overmatige stress deze bijzondere fase van je leven door.

Prenatale zorgtips voor een gezonde zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert uw lichaam voortdurend en elke verandering moet op trimesterbasis worden aangepakt. Voordat we erop ingaan, is het belangrijk om twee belangrijke tips te noteren.

* “Eten voor twee” is een mythe. Denk er dus aan om in deze periode niet te veel te eten, maar zorg ervoor dat u een voedingsrijk dieet volgt, vitamines slikt en een uitgebalanceerd dieet volgt.

* Emotionele steun is net zo belangrijk als uw fysieke welzijn. Overweeg om lid te worden van een steungroep of verbinding te maken met het netwerk van een moeder om holistische zorg te garanderen tijdens deze unieke reis van het omarmen van een nieuw leven.

Prenatale zorgtips in het eerste trimester van de zwangerschap

Raadpleeg tijdens uw eerste trimester uw arts over de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen als het gaat om actief zijn. Dit adviesgesprek vormt de basis voor uw trainingsplan. Als ze je groen licht geven, begin dan met het beoefenen van pranayama.

Tijdens het eerste trimester zijn er niet veel fysieke veranderingen in je lichaam, maar de stress kan een beetje overweldigend zijn en daarom is pranayama een enorme gamechanger. Het kalmeert je door het parasympathische zenuwstelsel te stimuleren en helpt je te ontspannen.

Wees voorzichtig bij het kiezen van oefeningen in het eerste trimester van de zwangerschap. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Vermijd elke yogahouding (prenatale yoga) of oefeningen waarbij diepe wendingen of inversies nodig zijn. Vergeet niet om naar je lichaam te luisteren. Als je je ongemakkelijk voelt in welke houding dan ook, stop dan en dwing jezelf niet om het te doen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Ochtendmisselijkheid begint in het eerste trimester en ondanks de naam is het niet beperkt tot één tijdstip van de dag. Het kan zijn dat u zich de hele dag ziek voelt. Probeer gemberthee en warm water om je maag te kalmeren. Vermijd triggerfood. Dit omvat alle voedingsmiddelen die misselijkheid veroorzaken. Hoe goed ze ook zijn voor uw gezondheid; Als ze je ziek maken, is het het niet waard.

Tips voor prenatale zorg in het tweede trimester van de zwangerschap

Tegen het tweede trimester zou de misselijkheid verdwenen moeten zijn. Maar als u hiermee nog steeds wordt geconfronteerd, zorg er dan voor dat u gehydrateerd blijft.

Uw lichaam ondergaat dit trimester veel veranderingen en u zult de fysieke gevolgen van de zwangerschap voelen. Nu uw lichaam daadwerkelijk groeit, kan de gewichtstoename ervoor zorgen dat u zich een beetje zelfbewust voelt. Maar zelfs nu moet u een uitgebalanceerd dieet en zelfbevestiging handhaven voor uw mentale welzijn en de gezondheid van de baby.

Op dit punt verschuift uw zwaartepunt, waardoor u zich wiebelig kunt voelen. Bij het trainen moet u hier rekening mee houden.

Tips voor prenatale zorg in het derde trimester van de zwangerschap

In het derde trimester zult u zich eerder moe voelen dan normaal. Zorg ervoor dat u voldoende rust neemt en uzelf niet te veel inspant. Rek niet te veel tijdens het sporten. Begin gedurende deze tijd met Kegel- en bekkenbodemoefeningen.
Focus op de nazorg en voorbereiding op de geboorte van de baby.

Je moet niet vergeten dat geen twee geboorten hetzelfde zijn. Praat daarom met uw arts over alle mogelijkheden en waar u rekening mee moet houden tijdens de bevalling, ook als u al bevallen bent.

Lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap
Ademhalingsoefeningen tijdens de zwangerschap kunnen nuttig zijn. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Postnatale zorg voor een nieuwe moeder

Het vierde trimester is net zo belangrijk als de voorgaande drie, maar wordt vaak over het hoofd gezien omdat de focus nu is verschoven naar de baby. De baby is er, maar je moet nog steeds voor jezelf zorgen. Je lichaam is de afgelopen negen maanden aanzienlijk veranderd en het is uiterst belangrijk dat je voor jezelf blijft zorgen en jezelf met dezelfde vriendelijkheid blijft behandelen als tijdens de zwangerschap. Je verstoorde hormonen zijn nu weer normaal, dus je geest zou helderder moeten zijn.

Zodra uw bloeding is gestopt en u volledig hersteld bent van de bevalling, gaat u voorzichtig verder met bekkenbodemoefeningen en Kegel-oefeningen, maar alleen na overleg met een gecertificeerde postpartumtrainer om uw reis opnieuw te beginnen.

Plan een Diastasis Rectus Abdominis Muscle (DRAM)-controle en een buikspiercontrole voordat u weer begint met trainen. Gun uzelf zoveel rust als u nodig heeft en onthoud dat het oké is om gedurende deze tijd op uw familie, vrienden en gecertificeerde zorgverleners te vertrouwen voor ondersteuning.

Vrijwaring: Raadpleeg uw arts voordat u een van deze wijzigingen aanbrengt. Dit is geen medisch advies.

(Anshuka Parwani is wellnesscolumnist voor Health Shots. Ze schrijft een exclusieve tweewekelijkse column voor het vrouwengezondheidsplatform. Anshuka is een toonaangevende yoga- en holistische welzijnsexpert van beroemdheden in India, die beroemdheden als Kareena Kapoor Khan, Deepika Padukone en Alia opleidt Bhatt, een voormalig piloot, is de drijvende kracht achter de in Mumbai gevestigde yogastudio Anshuka Yoga.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *