Probeer deze winterse huidverzorgingshack om je vochtinbrengende crème lang mee te laten gaan

Net zoals je je garderobe aanvult voor het winterseizoen, is het ook een goed idee om je huid voor te bereiden op het koude weer! Je huid verdient deze tijd van het jaar speciale aandacht, en een ding dat het beste werkt is een vochtinbrengende crème. Hoewel het niet valt te ontkennen dat dit een van de belangrijkste stappen in elke huidverzorgingsroutine is, blijft een vochtinbrengende crème niet langer dan een uur of twee zitten. Een truc waar mijn moeder bij zweert, is het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op een vochtige huid, en het werkt echt! Als je vochtinbrengende crème niet langer dan een uur op je huid blijft zitten, probeer dan deze winterse huidverzorgingshack zo snel mogelijk!

Winterse huidverzorgingshack om je vochtinbrengende crème de hele dag te laten zitten!

Hoe professioneel u ook bent als het gaat om huidverzorging, het kan zijn dat u nog steeds niet optimaal profiteert van een vochtinbrengende crème. Ja, het ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen van een vochtinbrengende crème is een essentiële stap in uw schoonheidsroutine, en er zijn enkele tips die u kunnen helpen de effecten van uw vochtinbrengende crème te maximaliseren. Men brengt het aan op een vochtige huid.

Breng de vochtinbrengende crème aan op een vochtige huid, zodat deze de hele dag blijft zitten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Droogt u uw huid af met een handdoek voordat u een vochtinbrengende crème aanbrengt? Niet! Mijn moeder zegt dat ik een vochtinbrengende crème op de vochtige huid moet aanbrengen, zodat deze de hele dag blijft zitten en vocht vasthoudt. En hetzelfde geldt ook voor je lichaam. Bij mij werkt het, maar als je denkt dat het niet gaat werken, moet je advies inwinnen bij een deskundige.

De dermatoloog dr. Neha Dubey deelde dit trucje op Instagram om je dagcrème de hele dag te laten zitten! “Of je huid nu droog of vettig is (of een combinatie van beide), de koude en droge lucht van de winter eist zijn tol, waardoor een dagelijkse vochtinbrengende crème nog noodzakelijker wordt. Zorg er dus voor dat je er het maximale uit haalt door het op een DAMP-huid aan te brengen”, schrijft ze op Instagram.

Op dagen dat je na één keer aanbrengen geen tijd hebt om een ​​vochtinbrengende crème op je huid aan te brengen, kan deze truc voor jou werken. Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op uw vochtige huid helpt vocht vast te houden en uw huid gehydrateerd te houden.

Waarom zou je je huid in de winter hydrateren?

Er zijn verschillende redenen waarom u regelmatig een huid- en gezichtscrème zou moeten gebruiken. Dit zijn de belangrijkste redenen die u moet weten:

1. Om natuurlijk vocht vast te houden

Dit is het grootste voordeel van het regelmatig gebruiken van vochtinbrengende crèmes op de huid. De winter kan uw huid gemakkelijk van zijn natuurlijke oliën ontdoen, en het gebruik van een goede vochtinbrengende crème op een vochtige huid zal het vochtgehalte verhogen.

2. Helpt bij het wegwerken van een droge huid

Het spreekt voor zich dat het winterseizoen zwaar kan zijn voor de huid en gevoelig is voor uitdroging en jeuk. Het eindresultaat – schilfering en barsten van de huid, wat niemand van ons wil. De beste oplossing in dit geval is om regelmatig een vochtinbrengende crème te gebruiken die ervoor zorgt dat uw huid gezond en glad blijft.

Lees ook: 7 huismiddeltjes voor een droge, schilferende huid

Vochtinbrengende crème voor de droge huid
Door regelmatig een vochtinbrengende crème aan te brengen, kunt u omgaan met een droge huid. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

3. Beschermt je tegen huidstralen

Ook in de winter kunnen de schadelijke zonnestralen schade toebrengen. Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème met SPF houdt uw huid niet alleen gehydrateerd, maar beschermt deze ook tegen de harde UVA- en UVB-stralen van de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *