Radijssaprecept: Zo bereid je deze afslankdrank

Radijsensap biedt veel gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies. Volg dit recept voor radijsjesap om de gezonde drank te maken.

Witte radijs is een wondervoedsel! Het bevat veel water, vitamine A, E, C, B6 en K en mineralen zoals kalium, magnesium, zink en calcium. Omdat radijs rijk is aan voedingsstoffen, is het goed voor de darmgezondheid en voor iedereen die op zijn gewicht let. Ook jij kunt genieten van de gezondheidsvoordelen door radijsjessap te drinken! Volg dit eenvoudige recept voor radijsjessap.

Welke gezondheidsvoordelen heeft radijsap?

Radijsensap is een krachtpatser van voedingsstoffen en biedt een schat aan gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van radijsap:

Radijs is rijk aan antioxidanten en zwavelhoudende verbindingen die helpen het lichaam te ontgiften en gifstoffen te verwijderen. Dit helpt de gezondheid van lever en nieren te bevorderen, zegt voedingsdeskundige Manvi Lohia.

Radijsjessap kan u helpen gewicht te verliezen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock
 • De natuurlijke enzymen in radijsap bevorderen de spijsvertering en helpen constipatie te voorkomen, waardoor het een uitstekende keuze is om de darmgezondheid te verbeteren.
 • Dankzij het hoge vitamine C-gehalte kan radijsap het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen infecties en ziekten te bestrijden.
 • Omdat radijsap een goede bron van kalium is, kan het de bloeddruk helpen verlagen en de gezondheid van het hart bevorderen.
 • Radijsjessap bevat weinig calorieën en koolhydraten en kan inspanningen voor gewichtsverlies ondersteunen. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw kan ongeveer 100 gram radijs 3,4 gram koolhydraten opleveren.
 • De vitamines A, E en antioxidanten in radijsensap kunnen bijdragen aan een gezonde, stralende huid door vrije radicalen te bestrijden en vocht te geven.

Hoe maak je radijsjessap?

Volg dit recept om een ​​eenvoudig maar voedzaam radijsap te maken:

Ingrediënten

 • 1 kop radijs (gewassen en gehalveerd)
 • 1/2 appel voor wat zoetigheid
 • 1/2 citroen (uitgeperst) voor wat pit
 • 1/2 kopje water

methode

 • Meng al deze gezonde ingrediënten tot een gladde massa.
 • Zeef het mengsel om het vruchtvlees te verwijderen en geniet van je verfrissende radijsjesap.

Welke andere superfoods kunnen aan radijsap worden toegevoegd?

Het toevoegen van superfoods aan radijssap kan het voedingsprofiel ervan verbeteren. Hier zijn er een aantal –

lees ook

6 eenvoudige bowl-recepten voor een gezond en voedzaam diner

1. Gember

Gember staat bekend om zijn spijsverteringseffecten en kan een pittige kick toevoegen aan radijsensap, suggereert Lohia. Meng radijs, een klein stukje gember, komkommer en appel tot een verfrissend drankje.

2. Kurkuma

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan samen met wortel en citroen aan radijssap worden toegevoegd om een ​​immuunversterkende drank te creëren.

Drie stukjes witte radijs
Je kunt andere superfoods toevoegen aan radijsap. Met dank aan afbeelding: Freepik

3. Spinazie

Spinazie is rijk aan ijzer en vitamines en kan worden gecombineerd met radijsjes, appels en een vleugje limoen om een ​​voedzaam groen sap te creëren.

4. Rode biet

Rode biet voegt zoetigheid toe en helpt het bloed te zuiveren, zegt de expert. Maak er sap van met radijsjes, wortelen en een beetje munt voor een ontgiftende en verkwikkende drank.

5. Selderij

Meng bleekselderij met radijsjessap, groene appel en peterselie tot een verfrissend en reinigend sapje.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

6. Chiazaden

Nadat je je radijsjesap hebt gemaakt met ingrediënten als radijs, komkommer en peer, roer je er een eetlepel chiazaad door om de vezels te stimuleren en de verzadiging te bevorderen, onthult de expert.

Elk van deze superfoods verrijkt het radijsap door zijn unieke voedingsstoffen toe te voegen. Dus als je geniet van de goedheid van radijsjesap, kun je ook profiteren van de gezondheidsvoordelen van andere superfoods. Van een betere spijsvertering en een sterker immuunsysteem tot een gezond hart en een gezonde huid: de voordelen zijn legio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *