Rekoefeningen na de vlucht om krampen te verminderen

Heeft u na een lange vlucht last van krampen of nekpijn? Probeer deze rekoefeningen na de vlucht om nek- en rugpijn te verlichten.

Dankzij vliegreizen is het gemakkelijker om de wereld rond te reizen wanneer je maar wilt! Maar lange vluchten kunnen vervelend en ongemakkelijk zijn. In de drukte van het reizen vergeet je gemakkelijk dat je lichaam wat extra verzorging nodig heeft nadat je vastzit op 900 meter hoogte. Tenzij u zich business class-tickets kunt veroorloven, zal uw vliegervaring waarschijnlijk enigszins onaangenaam zijn. Als u elke keer dat u uit een vliegtuig stapt nek- of rugpijn heeft, moet u enkele rekoefeningen doen om van de pijn af te komen. Scroll naar beneden om enkele van de beste rekoefeningen na de vlucht te vinden die u moet doen om van elke vorm van pijn af te komen.

Of u nu een frequent flyer bent of af en toe een jetsetter bent, deze routes na de vlucht zijn uw ticket naar comfort en ontspanning.

De beste rekoefeningen na de vlucht om van pijn af te komen

Als je een lange vlucht hebt gehad, kan het nuttig zijn om wat rekoefeningen te doen. Beroemde fitnesstrainer Yasmin Karachiwala deelde onlangs op haar Instagram enkele snelle en gemakkelijke rekoefeningen die je kunt doen nadat je uit het vliegtuig bent gestapt.

1 kat-koe-pose

Cat-Cow Pose is een geweldige pose die de flexibiliteit van je nek, schouders en wervelkolom helpt verbeteren. Het activeert je stuitje en verlicht de spanning in je nek en rug, waardoor je je beter voelt. Hoe de stretch uit te voeren:

 • Stap 1: Als u de oefening op het vliegveld doet, plaats dan uw handen op uw reistas en buig naar voren met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd uw handen echter op schouderbreedte uit elkaar en uw knieën direct onder uw heupen als u dit op een mat doet.
 • Stap 2: Adem nu in terwijl je je onderrug buigt, je hoofd omhoog tilt en je bekken kantelt.
 • Stap 3: Met uw hoofd en bekken omlaag, breng uw buik naar binnen en buig uw ruggengraat terwijl u uitademt.
 • Stap 4: Herhaal de pose een paar keer om de wervelkolom- en nekspieren te ontspannen.

Lees ook: Stretching van de onderrug: voordelen en de beste yoga-asana’s voor je rug

lees ook

Beste yogahoudingen voor een bevroren schouder
Kat-koe-pose om nek- en schouderpijn kwijt te raken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Samentrekking en uitzetting van de borsten

Het samentrekken en strekken van de borstkas is een geweldige oefening om de mobiliteit van de wervelkolom te verbeteren, de onderrug te hyperextensie te geven en pijn te verlichten. Hier leest u hoe u het goed kunt doen

 • Stap 1: Ga op een stoel zitten met je handen voor je.
 • Stap 2: Breng nu uw handen bij elkaar, trek uw borst samen en trek uw nek in uw borst.
 • Stap 3: Strek uw armen naar achteren terwijl u uw borst opent en uw rug buigt. Op dit punt zou u een rek in uw bovenrug moeten voelen.
 • Stap 4: Keer terug naar de startpositie en herhaal het proces. Herhaal dit een paar keer om verlichting te bieden.

3. Nekrotatie

Nekrotaties zijn geweldig om de nek flexibeler te maken. Dit zal u helpen uw nek en wervelkolom te ontspannen. Doe deze oefening regelmatig om je houding te verbeteren. Er zijn veel variaties in nekrotatie. Dit is een gemakkelijk uit te voeren stretch die nek- en schouderpijn verlicht.

 • Stap 1: Ga in een comfortabele stoel zitten met uw rug recht.
 • Stap 2: Draai uw hoofd voorzichtig en langzaam heen en weer. Laat uw kin niet op uw borst vallen.
 • Stap 3: Houd de bewegingen klein en probeer uw hoofd niet volledig opzij te draaien.
 • Stap 4: Doe het minstens 10 keer om wat verlichting te krijgen.
beste reiskussens voor lange vluchten
Verlicht nekpijn na een lange vlucht. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock.

Hoewel deze goed voor je zijn en je kunnen helpen van de pijn af te komen, is het belangrijk op te merken dat ze misschien niet iedereen helpen. Om letsel te voorkomen, moet u een professional raadplegen.

Over de auteur

Arushi Bidhuri is een journalist met 6 jaar ervaring in het schrijven, redigeren en conceptualiseren van verhaalideeën in verschillende genres, waaronder gezondheid en welzijn, levensstijl, politiek, schoonheid, mode, enz. Arushi heeft een sterke band in de branche die haar helpt bij haar schrijven helpt bij het creëren van beknopte en originele verhalen, omdat ze gelooft in het schrijven van stukken die mensen kunnen onderwijzen. Lees verder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *