Hoe

Snel afvallen: 18 tips voor jou

Afvallen is een combinatie van goede voeding en lichaamsbeweging, maar ook van geduld en toewijding. Voor sommigen kan het een langzaam en geleidelijk proces zijn. Sommige mensen willen echter altijd weten hoe ze snel en op een gezonde manier kunnen afvallen.

Health Shots nam contact op met Garima Goyal, voedingsdeskundige, en Wanitha Ashok, fitnesstrainer en Fit India-ambassadeur, om deskundige tips te delen over afvallen via een gezonde routine. Voordat we echter uitleggen hoe u overtollige kilo’s kunt verliezen, zijn er een paar dingen waar u eerst rekening mee moet houden.

Hoe snel is te snel: Hoeveel gewicht moet je per maand verliezen?

Zelfs als je veel en heel snel wilt afvallen, is het belangrijk om te onthouden dat je ook gezond moet zijn. “In het ideale geval is het juiste tempo ongeveer een halve kilo per week afvallen. In dit tempo verliest u ongeveer 2 tot 3 kg per maand. Het verlies van 500 gram is te wijten aan een calorietekort”, zegt Goyal, die met cliënten samenwerkt om hun werkelijke behoeften te beoordelen en de veranderingen aan te brengen om de gewenste grootte te bereiken.

Dit dieet moet gepaard gaan met lichaamsbeweging om het gewichtsverlies te laten duren, zegt Ashok. “Er is niets beter dan snel gewichtsverlies. Calorietekort en calorieverbruik staan ​​gelijk aan gewichtsverlies. Gewichtsverlies bestaat voor 70 procent uit dieet en voor 30 procent uit sport en lichaamsbeweging. Beide gaan hand in hand. Vergeet niet dat we zelfs zonder lichaamsbeweging kunnen afvallen. Afvallen door alleen een calorietekort is echter niet aan te raden. Het is de bedoeling dat we sporten en sporten en daarom moet het een integraal onderdeel van onze levensstijl worden. Een oefenprogramma moet bestaan ​​uit cardio-, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen. Lichaamsbeweging heeft veel fysiologische voordelen en versnelt het gewichtsverliesproces dankzij een verhoogde stofwisseling”, zegt ze.

18 tips om snel af te vallen

1. Hoge eiwitinname

In plaats van het ontbijt of andere maaltijden over te slaan om af te vallen, kun je ze beter eiwitrijk maken. Een eiwitrijke maaltijd houdt je lang vol en voorkomt overeten. Dit helpt ook spierverlies te voorkomen als je een calorietekort hebt.

2. Voedselbereiding

Begin met het bereiden van maaltijden, want door een stap voor te blijven en te plannen, kunt u ongewenste eetbuien voorkomen. Het bereiden van uw maaltijden kan u veel tijd besparen en een redder blijken te zijn tijdens uw afslanktraject.

3. Voeg probiotica toe

Zorg ervoor dat uw dieet voldoende probiotica bevat. Dit helpt ook bij het versterken van de immuniteit. Een gebalanceerd darmmicrobioom kan de stofwisseling stimuleren, ontstekingen verminderen en zo bijdragen aan een beter gewichtsbeheer.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Geen suikerhoudend of gefrituurd voedsel

Beheers uw eetluststimulerende hormonen – leptine en ghreline. Om dit te doen, moet u de consumptie van suikerhoudend en gefrituurd voedsel in de gaten houden. Als je dit volgt, blijven je honger- en verzadigingssignalen op hetzelfde niveau.

5. Rijk aan voedingsstoffen boven calorierijk

Kies altijd een voedingsrijk product boven een calorierijk product. Dit omvat fruit, groenten, een grote hoeveelheid dhal en granen in uw dagelijkse voeding.

6. Probeer natuurlijke zoetstoffen

Je kunt natuurlijke zoetstoffen gebruiken, zoals bananendadels en gedroogd fruit. Concentreer u bovendien op het consumeren van complexe koolhydraten, vezelrijk voedsel en eiwitten om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de onbedwingbare trek te verminderen.

7. Mindful eten

Let op wat je eet en eet het langzaam. Je moet kunnen herkennen wanneer je lichaam zegt dat het vol is. Het helpt ook om kleinere borden te gebruiken.

8. Vroeg diner

Beginnen met een vroeg diner kan helpen bij het afvallen door uw lichaam meer tijd te geven om voedsel te verteren en te metaboliseren voordat u naar bed gaat, waardoor wordt voorkomen dat overtollige calorieën als vet worden opgeslagen.

Lees ook: 5 redenen om elke dag vroeg voor 19.00 uur te eten

9. Beweeg zoveel mogelijk

Eenvoudige handelingen zoals traplopen, aan een bureau staan ​​of lopen tijdens een telefoongesprek kunnen na verloop van tijd oplopen en tot een calorietekort leiden. Non-Exercise Activity Thermogenesis (NEAT) is vooral gunstig voor sedentaire mensen en kan een effectieve manier zijn om het energieverbruik te verhogen zonder gestructureerde trainingssessies.

10. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen

Het vermijden van opruiende voedingsmiddelen zoals sterk bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende voedingsmiddelen, transvetten en geraffineerde koolhydraten kan u helpen bij gewichtsverlies op de lange termijn.

11. Blijf gehydrateerd

Er is geen eenvoudigere manier om gehydrateerd te blijven dan door de hele dag voldoende water te drinken. Drink eerst water en als je nog steeds honger hebt, eet dan wat fruit of groenten als het geen tijd is voor lunch of diner.

12. Kauwen, kauwen, kauwen

Wees voorzichtig, leer uw voedsel te kauwen en eet langzaam, omdat dit de hersenen het signaal geeft dat het vol is.

13. Controleer de portiegroottes

Dit is belangrijk om snel af te vallen. Geef je lichaam de kans om opgeslagen vet te verbranden. Wanneer er een calorietekort is, wordt het lichaam gedwongen opgeslagen vet als energie te gebruiken.

14. Vind balans

Consumeer 250 calorieën door oefening en 250 calorieën door tekorten. Dat zijn 500 calorieën die per dag worden verbrand. In een week verbrand je 3500 calorieën, dat is bijna een halve kg.

15. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging

Het combineren van cardio- en krachttraining is een geweldige manier om uw fitnessreis aan te pakken.

Een vrouw die zichzelf meet.
Het beheersen van de portiegroottes is een geweldige manier om af te vallen. Met dank aan afbeelding: Pexels

16. Maak je geen zorgen

Niet alleen put stress je uit, maar het kan ook leiden tot gewichtstoename. De productie van cortisolhormonen leidt tot ongewenste emotionele aanvallen.

17. Slaap

7 uur goede slaap kan gewichtsverlies en darmgezondheid bevorderen, waardoor het lichaam kan herstellen en verjongen.

Lees ook: Slaapgebrek kan leiden tot hoge bloeddruk: tips om ‘s nachts voldoende te slapen

18. Wees erbij!

Wees consistent en geduldig; Duurzame veranderingen leiden tot blijvende resultaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *