Spataderen: oorzaken en huismiddeltjes

Spataderen, ook wel teleangiëctasieën genoemd, zijn brede aderen die door de huid lopen. Als je wilt, kun je huismiddeltjes proberen om spataderen te verwijderen.

Spataderen, ook wel telangiëctasieën genoemd, zijn zichtbare, gebroken bloedvaten die lijken op paarse, blauwe of rode twijgen of vliezen. Ze zijn zichtbaar op de huid, slijmvliezen en overal op het lichaam, inclusief het gezicht. Hoewel spataderen meestal onschadelijk zijn, willen sommige mensen er vanaf. Als je de natuurlijke route wilt volgen, kun je een aantal huismiddeltjes tegen spataderen proberen.

Om meer te weten te komen over de oorzaken en huismiddeltjes, vroeg Health Shots dermatologen Dr. Shankar Sawant en Dr. Kuna Ramdas voor advies.

Wat zijn de oorzaken van spataderen?

“Over het algemeen ziet het er rood, blauw of paars uit. Er zijn geen onderzoeken of radiologische tests beschikbaar voor diagnose. Het raadplegen van een dermatoloog kan echter nuttig zijn, aangezien het een klinische aandoening is”, zegt Dr. Zaag.

Spataderen kunnen op het gezicht en op andere delen van het lichaam voorkomen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Ze komen voort uit zwakke veneuze kleppen waardoor normaal gesproken bloed door de aderen kan stromen. Ze worden veroorzaakt door gezwollen aderen als gevolg van beschadigde kleppen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

lees ook

Geef je gezicht direct een glans met deze 5 Ayurvedische remedies
  • veroudering
  • Erfgenaam
  • Banen die veel uithoudingsvermogen vergen
  • Anticonceptiepillen
  • zwangerschap
  • Strakke kleding
  • Een hogere BMI door overgewicht
  • Geschiedenis van bloedstolsels
  • constipatie

Huismiddeltjes voor spataderen

Ze kunnen zelfs op het gezicht verschijnen. “Ze staan ​​bekend als gezichtstelangiëctasieën en kunnen voor sommige mensen een cosmetisch probleem zijn”, zegt Dr. Ramda’s. Hoewel volledige eliminatie thuis misschien niet mogelijk is, kunnen verschillende remedies de verschijning ervan helpen verminderen.

1. Toverhazelaar

Toverhazelaar staat bekend om zijn adstringerende eigenschappen, die kunnen helpen de bloedvaten strakker en sterker te maken. Breng toverhazelaar aan op de aangetaste plekken met een watje. Het kan de roodheid en ontsteking die verband houden met de aandoening helpen verminderen.

2. Aloë Vera-gel

De ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera kunnen een verzachtend effect hebben op spataderen in het gezicht. Breng pure aloë vera-gel aan op de aangetaste plekken en masseer zachtjes. Zorg ervoor dat de gel puur is en geen toevoegingen bevat die de huid kunnen irriteren.

Aloë vera
Aloë vera-gel kan helpen bij spataderen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

3. Zachte gezichtsmassage

Het masseren van de getroffen gebieden met zachte, cirkelvormige bewegingen kan de bloedcirculatie verbeteren en het uiterlijk verminderen. Gebruik een vochtinbrengende crème of gezichtsolie om overmatige wrijving op de huid te voorkomen.

4. Vermijd warme douches en stoom

Heet water kan de bloedvaten verwijden, zegt dr. Ramda’s. Om te voorkomen dat spataderen in het gezicht erger worden, gebruikt u lauw water tijdens het douchen en vermijdt u uw gezicht bloot te stellen aan overmatige hitte zoals stoom.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Verandering in dieet

Voeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, citrusvruchten en bladgroenten, toe aan uw dieet. Antioxidanten kunnen de algehele gezondheid van de huid helpen ondersteunen en ontstekingen verminderen.

dr. Sawant zegt: “Gewoonlijk zijn er meerdere behandelingen nodig om de aandoening te behandelen, afhankelijk van de diagnose en aandoening. Het kan worden behandeld met vasculaire lasertherapie. Vasculaire lasertherapie is een veelgebruikte, niet-invasieve behandeling die speciaal is ontworpen om spataderen in het gezicht te behandelen.”

Er wordt aangenomen dat vitamine K de bloedvaten helpt versterken en de verschijning van spataderen kan verminderen. Het kan helpen om een ​​crème of serum met vitamine K op de aangetaste plekken aan te brengen. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzingen van het product volgt.

Blootstelling aan de zon kan het uiterlijk van spataderen verergeren. Gebruik daarom een ​​breedspectrumzonnebrandcrème met een hoge SPF om uw gezicht te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het dragen van een hoed met een brede rand kan ook extra bescherming bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *