Tips om af te vallen na de bevalling

Het hele traject van zwangerschap tot geboorte is voor moeders het mooiste moment. Een grotere uitdaging dan zwangerschap en bevalling is echter de vraag hoe je kunt afvallen na de bevalling! Kijkend naar beroemdheden als Alia Bhatt en Gauhar Khan, die binnen de kortste keren afvielen na de bevalling, deden mensen geloven dat zij het ook konden. Bipasha Basu daarentegen verliest langzaam en gestaag gewicht na de zwangerschap. Er bestaat dus niet één manier om af te vallen na de zwangerschap. Zelfs als dat mogelijk is, kan de reactie van uw lichaam op lichaamsbeweging en voeding heel anders zijn dan die van deze beroemdheden. Als je moeite hebt om af te vallen na de bevalling, zijn hier enkele manieren die je kunnen helpen om op de juiste manier af te vallen.

Het eerste dat u moet weten, is dat het belangrijk is dat nieuwe moeders begrijpen dat afvallen na de bevalling langzaam en gestaag moet gebeuren. Je bent net bevallen van een nieuw leven en ziet er misschien uit alsof je nog steeds zwanger bent. Wees zacht voor jezelf, want je lichaam moet genezen.

Wat gebeurt er in de eerste week na de geboorte?

Binnen een paar dagen na de bevalling beginnen je losse ligamenten strakker te worden, begint de baarmoeder langzaam te krimpen en neemt het volume bloed en vocht langzaam af. Het verliezen van babygewicht kost tijd. Wist je dat slechts 20 procent van de vrouwen binnen de eerste drie maanden na de bevalling terugkeert naar het gewicht van vóór de zwangerschap? Of het nu om een ​​normale of keizersnede gaat, je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Te snel afvallen na de bevalling kan uw herstelperiode verlengen.

Dit is wat er gebeurt na de eerste week van de zwangerschap: Adobe Stock

Hoe afvallen na de bevalling?

Oefening

Het is belangrijk dat een nieuwe moeder een goed herstelplan heeft, zodat ze beter voor haar pasgeboren baby kan zorgen. Als een nieuwe moeder een gezonde zwangerschap had en er geen complicaties waren na de bevalling, kon ze de volgende dag na de bevalling beginnen met sporten. De romp en rug zijn belangrijke spieren waarmee u rekening moet houden bij de voorbereiding op de bevalling.

 • Door de dag na de bevalling te sporten, kunt u uw rugpijn en ongemak na de bevalling verlichten. Een zeer goede plek om te beginnen is door je te concentreren op oefeningen zoals bekkenkantelen, enkelbewegingen, diepe ademhaling, bekkenbruggen en kernactivatie met een correct ademhalingspatroon.
 • Voeg matige intensiteitsoefeningen toe aan uw routine. Volgens het American College of Obstetricians and Gynecologists (SCOG) kun je een week na de bevalling minimaal 150 minuten aerobe oefeningen met matige intensiteit doen.
 • Probeer vijf keer per week 20 tot 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Matige intensiteit kan een wandeling van slechts 10 tot 15 minuten in de gang zijn, een wandeling ter plaatse, een stevige wandeling door uw huis of een wandeling door uw buurt met uw baby in de kinderwagen.
  6-12 weken na de bevalling moet u krachtoefeningen met gewichten en weerstandsbanden toevoegen.
 • Vrouwen die zich richten op actief blijven na de bevalling, hebben betere resultaten op het gebied van psychologisch welzijn en aanpassing aan het leven na de bevalling.

Eet goed om af te vallen na de bevalling

 • Zorg ervoor dat je op tijd eet. Als u maaltijden overslaat, gaat u niet afvallen, maar verbruikt u wel energie, omdat u veel energie nodig heeft om voor de baby te zorgen.
 • Sla nooit je ontbijt over. Het ontbijt is een energietank om de dag te beginnen. Een goed ontbijt voorkomt dat u zich uitgeput voelt.
 • Eet licht, in plaats van 3 zware maaltijden kun je gedurende de dag 5-6 kleinere maaltijden eten
 • Neem de tijd om van uw maaltijd te genieten. Wanneer u zich op uw maaltijd concentreert, is de kans kleiner dat u te veel eet.
 • Drink gedurende de dag minstens 12 kopjes vloeistof. Houd een fles water bij de hand op de plek waar u normaal gesproken uw baby borstvoeding geeft.
 • Kies gezonde snacks met veel eiwitten en vezels in plaats van chips of ongezonde snacks.
 • Vermijd kunstmatige zoetstoffen en koolzuurhoudende dranken, omdat deze vol suiker en calorieën zitten.
 • Eet hele vruchten in plaats van sap, omdat hele vruchten rijker zijn aan vezels, voedingsstoffen en vitamines.
 • Vermijd gefrituurd voedsel, suikerhoudend voedsel, verzadigd voedsel en voedsel met transvetten. Kies liever voor gebakken, gefrituurd, gegrild of gestoomd voedsel.

Lees ook: 5 oplossingen voor nieuwe moeders die willen afvallen na de bevalling

Gewichtsverlies na de bevalling
Eet goed en oefen om gewichtsverlies na de bevalling te verminderen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Dingen om te vermijden

 • Vermijd sporten zoals hardlopen en gewichtheffen tot 4 weken na de geboorte. Een individueel trainingsplan is belangrijk.
 • Wacht tot uw melkproductie weer normaal is voordat u uw calorie-inname drastisch vermindert.
 • Streef naar een gewichtsverlies van ongeveer 500-600 gram per week. Het consumeren van gezond voedsel, b.v. Het eten van voedsel zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten, evenals extra lichaamsbeweging, kan u helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.
 • Als je borstvoeding geeft, heb je 500 calorieën meer per dag nodig. Zorg ervoor dat u niet onder het minimum aantal calorieën komt dat uw lichaam nodig heeft.
 • Als u uitsluitend borstvoeding geeft, moet het gewichtsverlies geleidelijk gebeuren en gecontroleerd worden. Gewichtsverlies treedt te snel op na de geboorte met een lagere calorie-inname en lichaamsbeweging, maar kan de productie van moedermelk verminderen.

Waar u op moet letten bij het afvallen na de zwangerschap

 • Het is belangrijk om de kernspieren te versterken voordat u aan trainingen met een hogere intensiteit begint.
 • Overweeg om 2 weken na de bevalling naar een fysiotherapeut te gaan om de bekkenbodemspieren te beoordelen en vast te stellen of er sprake is van diastasis recti (diastasis recti is een aandoening waarbij uw rectusbuikspier losraakt als gevolg van de uitzetting van uw buik tijdens de zwangerschap).
 • Als u last heeft van diastasis recti, zal uw fysiotherapeut u helpen met rompstabiliteitsoefeningen, afhankelijk van het type en de omvang van de diastasis.
 • Studies hebben aangetoond dat programma’s voor diepe kernstabiliteit de diastasis recti helpen genezen en het postpartumherstel verbeteren
 • Gewichtsverlies tijdens de zwangerschap is een geleidelijk proces; lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet wegen niet tegen elkaar op. Gebrek aan fysieke activiteit en ongezonde eetgewoonten kunnen leiden tot postnatale obesitas.
 • De combinatie van lichaamsbeweging en voeding zijn belangrijke componenten van gewichtsverlies na de bevalling.

Je kunt sporten terwijl je borstvoeding geeft!

Uit het experimentele onderzoek bleek dat lichaamsbeweging tijdens het geven van borstvoeding geen effect had op de melksamenstelling. Het is gebleken dat vrouwen die borstvoeding geven en vijf keer per week gedurende 12 weken, 6 tot 8 weken na de bevalling, gedurende 12 weken 45 minuten aan aerobe oefeningen doen, het lichaamsvet hebben verminderd en de cardiovasculaire gezondheid hebben verbeterd als gevolg van lichaamsbeweging tijdens de borstvoeding. Het is echter belangrijk en cruciaal om goede voeding en hydratatie te behouden.

 • Als u van plan bent te beginnen met matige intensiteitsoefeningen terwijl u borstvoeding geeft.
 • Gebruik een goede steunbeha.
 • Probeer moedermelk af te kolven of uw baby borstvoeding te geven voordat u gaat sporten, om borstpijn na het sporten te voorkomen.
 • Uw calorie-inname en vochtinname moeten worden gecontroleerd.
 • Raadpleeg uw arts, lactatiekundige en voedingsdeskundige voordat u met intensievere lichaamsbeweging begint terwijl u nog borstvoeding geeft.

Raadpleeg de juiste experts om betere resultaten te krijgen in plaats van complicaties. Bedenk ook dat ieder mens uniek is; Vergelijk uzelf niet met anderen tijdens uw postpartum-afslanktraject. In de ogen van je baby ben jij de meest fantastische en mooiste persoon. Gewichtsverlies is een bijproduct van lichaamsbeweging, wat een prioriteit is voor uw gezonde leven.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *