Tips voor huidverzorging bij diabetes: 7 regels die elke diabetespatiënt moet volgen

Als we aan diabetes denken, draait het allemaal om het beheersen van verhoogde bloedsuikerspiegels. Dit betekent dat u op uw dieet moet letten om te voorkomen dat u na verloop van tijd ernstige schade aan uw ogen, hart, nieren en andere delen van uw lichaam veroorzaakt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven ongeveer 422 miljoen mensen wereldwijd met diabetes, waardoor dit een groot gezondheidsprobleem is. Het zijn niet alleen hun ogen of hun hart waar ze aandacht aan moeten besteden. Ook uw huid wordt aangetast. Daarom is een goede huidverzorging erg belangrijk voor diabetici. Scroll naar beneden voor enkele diabetes huidverzorgingstips!

Diabetes en huidproblemen

Diabetici hebben vaak huidproblemen, zegt dr. Seema Oberoi, consultant dermatologie bij het CK Birla Hospital, Gurugram. Sommige mensen ervaren een verdonkering van de huid, vooral in het nekgebied en soms onder de oksels. Diabetici hebben ook vaak een zeer droge huid. Velen van hen kunnen bepaalde vlekken op hun benen hebben. Bovendien kan langdurige diabetes, als gevolg van neuropathische veranderingen, bepaalde zenuwbeschadigingen of reanimatie van zenuwen in het lichaam en ontstekingen van de zenuwen veroorzaken. Dit kan verbranding van handen en voeten veroorzaken. Soms ontstaan ​​er zweren of erosies op de voeten of enkels.

Mensen met diabetes hebben huidproblemen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

7 belangrijke diabetes-huidverzorgingstips

Diabetes onder controle houden door middel van goede voeding, lichaamsbeweging, gewichtsbeheersing en medicatie is de juiste manier om voor uw huid te zorgen. Er is meer dat je kunt doen.

1. Houd de huid gehydrateerd

Maak van vochtinbrengende crèmes je beste vriend en vermijd warmwaterbaden, omdat deze je huid kunnen uitdrogen. Gebruik naast het hydrateren van je huid na het baden ook een vochtinbrengende douchegel tijdens het douchen.

2. Vermijd vocht op de huid

Uw huid, vooral huidplooien zoals de liezen, oksels en gebieden onder de borsten, moeten worden beschermd tegen vocht. Draag katoenen kleding die zo los mogelijk zit om schimmelinfecties te voorkomen, adviseert de deskundige. Hier is het belangrijk om het gewicht onder controle te houden, omdat het helpt bij minder zweten en een goede diabetescontrole.

3. Controleer uw huid regelmatig

Neuropathie betekent zenuwbeschadiging, dus snijwonden, wonden en verwondingen kunnen optreden. Daarom is het regelmatig controleren van uw huid een must. Draag beschermende, comfortabele schoenen om accidenteel letsel te voorkomen. Vuur, messen en vorken kunnen gevaarlijk zijn, dus wees voorzichtig in de keuken. Als u een wond of infectie heeft, zoek dan vroeg naar behandeling, aangezien zelfs kleine problemen zeer snel ingewikkeld kunnen worden bij ongecontroleerde diabetes.

4. EHBO-doos voor de huid

Zorg ervoor dat u een EHBO-doos bij u in de buurt heeft om uw wonden te verzorgen, vooral aan uw handen en voeten. De kit moet antibacteriële zalf, gaasjes en tape bevatten.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Vermijd krassen op de huid

Door te krabben kan de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dit kan op zijn beurt leiden tot de ontwikkeling van huidproblemen zoals dermatitis en eczeem. Krab dus niet aan uw huid, zelfs niet als u last heeft van jeuk.

6. Masseer je hoofdhuid en voeten

Trakteer uzelf af en toe op een massage om uw bloedcirculatie te verbeteren. U kunt hiervoor naar een spa gaan of zelfs uw gezinsleden erbij betrekken. Hoewel een volledige lichaamsmassage heilzaam is, mag u uw hoofdhuid en voeten niet vergeten.

Voetverzorging
Masseer uw hoofdhuid en voeten voor een betere bloedcirculatie. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

7. Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is voor iedereen een must, omdat de stralen de huid kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat u blootgestelde delen van uw lichaam bedekt als u naar buiten gaat. Kies de juiste zonnebrandcrème en breng deze indien nodig opnieuw aan.

Diabetici kunnen ook kiezen voor schoonheidsbehandelingen. Probeer Hydrafacials om uw huid te verjongen. Op energie gebaseerde apparaten voor huidverstrakking bieden geweldige anti-verouderingsvoordelen zonder injecties of huidwonden, zegt Dr. Oberoi.

Er zijn ook ontharingslasers voor een haarvrije, gladde huid. Door de schaamstreek en oksels haarvrij te houden, verkleint u de kans op infecties. Maar uiteindelijk zijn dit persoonlijke beslissingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *