Top 5 honingmerken in India om zoetheid aan uw leven toe te voegen

Honing wordt al duizenden jaren voor verschillende doeleinden gebruikt: als natuurlijke zoetstof, voor directe consumptie of zelfs als medicijn. India is een van de grootste honingproducenten ter wereld en heeft een verbazingwekkende variëteit op de markt. De beste honingmerken kenmerken zich door de hoogste kwaliteit en unieke smaken. We hebben een lijst met enkele van de beste opties voor u samengesteld.

Wat zijn de voordelen van honing?

Honing is rijk aan mineralen en antioxidanten, heeft antimicrobiële eigenschappen en kan, in combinatie met een gezond dieet, diabetes helpen beheersen. Het heeft ook de volgende gezondheidsvoordelen:

* Honing bevat heel weinig eiwitten en vezels en is in wezen alleen maar suiker. Er zit ook geen vet in. Hoewel honing sporen van sommige elementen bevat, eten de meeste mensen er niet genoeg van om er een belangrijke bron van vitamines en mineralen in hun dieet van te maken.
* Honing is rijk aan antioxidanten zoals fenolzuren en flavonoïden.
*Het wordt nog steeds aanbevolen om honing met mate te consumeren, vooral voor mensen met type 2-diabetes, omdat het preventieve voordelen kan bieden voor de regulering van de bloedsuikerspiegel.
*Honing is in verband gebracht met hart-gezonde voordelen, zoals: B. een verlaging van de bloeddruk en de bloedlipidenniveaus.
* Honing is een nuttige aanvulling op veel andere huidverzorgingsregimes wanneer het plaatselijk wordt gebruikt om brandwonden, wonden en andere huidproblemen te genezen. Het werkt bijzonder goed bij diabetische voetulcera.
* Honing wordt beschouwd als een uitstekend natuurlijk middel tegen droge en natte hoest.

Lees ook: 6 factoren die honing tot het zoetste superfood voor uw gezondheid maken!

Top 5 honingmerken in India

Het kan verwarrend zijn om een ​​van de beste honingmerken te vinden en te kiezen, maar we hebben geprobeerd u te helpen er een te kiezen die past bij uw behoeften, smaak en budget.

1. Dabur-honing

Als u gelooft in een betrouwbare merknaam, is dit honingmerk het beste voor u. Het is een van de oudste honingmerken in India. Ze betrekken het rechtstreeks van imkers en bereiden het met de nieuwste technologie, zodat de natuurlijke zoetheid behouden blijft. Het is vrij van chemicaliën, conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen.

2. Patanjali-honing

Vergeleken met andere honingmerken op de markt is de pure honing van Patanjali van betere kwaliteit en goedkoper. De krachtige antiseptische eigenschappen zorgen ervoor dat blessures sneller genezen. Het is goed voor de bloedzuivering. Het helpt ook bij koorts, hoesten en verkoudheid.

3. Pure Zandu-honing

Deze honing bevat een speciale zelfgemaakte mix van Sunderban-honing en Tulsi. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de immuniteit versterkt en meer antioxidanten levert. Daarnaast helpt het bij gewichtsverlies, het in stand houden van de lipidenbalans, hoesten, verkoudheid en allergieën en kan het gebruikt worden in plaats van suiker.

4. Saffraanhoning

Deze honing is gemaakt van componenten van de hoogste kwaliteit, afkomstig van de beste leveranciers. De honing heeft een uitgesproken smaak en is ideaal voor bakken en koken, maar ook als algemene zoetstof voor alle doeleinden.

5. Biologische honing uit India

Biologische wilde boshoning uit India is een natuurlijk voorkomende energiebron die zacht, geurig, wonderbaarlijk en onweerstaanbaar lekker is. Het is het beste voor degenen die op zoek zijn naar biologische honing.

Wat is biologische honing?

In de conventionele landbouw worden vaak pesticiden en andere gevaarlijke stoffen gebruikt. Maar er zijn veel zorgen over het milieu en de gezondheid van de bijen. Bovendien kunnen deze stoffen zich ophopen in honing, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid als er grote hoeveelheden van worden geconsumeerd. Daarom is het belangrijk om biologische opties te kiezen bij het kiezen van honing. Bij de productie van biologische honing worden geen antibiotica, pesticiden of synthetische chemicaliën gebruikt. Er worden uitsluitend milieuvriendelijke en duurzame methoden gebruikt.

Bijen in de biologische honingproductie voeden zich met natuurlijke bronnen van nectar en stuifmeel. Dit resulteert in honing zonder de gevaarlijke bijproducten die vaak voorkomen in conventioneel geproduceerde honing.

Bovendien heeft biologische honing doorgaans een hoger vitaminegehalte dan gewone honing. Biologische honing bevat hogere hoeveelheden vitamines, mineralen en antioxidanten omdat de bijen op natuurlijke wijze mogen eten. Daarom kan biologische honing gezonder zijn in vergelijking met niet-biologische honing.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *