Toptips voor het gebruik van rauwe melk voor huidverlichting

Kinderen wordt vaak aangeraden om melk te drinken, omdat deze rijk is aan voedingsstoffen die botten en tanden kunnen versterken. Melk werkt ook als vochtinbrengende crème en reiniger, waardoor het een populair ingrediënt in schoonheidsproducten is. De meesten van ons gebruiken elke dag melk nadat deze gekookt en afgekoeld is. Hoewel sommige mensen rauwe melk drinken, is het niet inherent veilig, blijkt uit een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in de Amerikaanse Library of Medicine. Volgens het onderzoek bestaat er een risico op voedselvergiftiging bij het nuttigen van rauwe melk. Daarom twijfelt u misschien of u rauwe melk moet drinken. Maar u kunt erover nadenken om het toe te voegen aan uw huidverzorgingsroutine. Het blijkt dat rauwe melk goed is voor je huid.

Voordelen van rauwe melk voor de huid

Rauwe melk zit boordevol essentiële voedingsstoffen, enzymen en nuttige bacteriën en zou talloze voordelen voor de huid bieden, zegt Dr. Urvi Panchal, een dermatoloog en schoonheidsspecialiste uit Gurugram.

Rauwe melk is goed voor de huid. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Rauwe melk hydrateert de huid

Het is bekend dat rauwe melk hydraterende eigenschappen heeft die kunnen helpen de huid gehydrateerd te houden. Het bevat natuurlijke vetten, eiwitten en water, die belangrijk zijn voor het herstellen en behouden van de vochtbalans van de huid. Bij uitwendig gebruik vormt rauwe melk een beschermend laagje op de huid dat vochtverlies tegengaat en deze zacht en soepel maakt, aldus de deskundige.

2. Rauwe melk kalmeert en kalmeert de geïrriteerde huid

De ontstekingsremmende eigenschappen van rauwe melk kunnen verlichting bieden bij verschillende huidproblemen, zoals acne, zonnebrand en huidirritatie. Het helpt de geïrriteerde huid te kalmeren, roodheid te verminderen, ongemak te verlichten en een snellere genezing te bevorderen.

3. Rauwe melk heeft voordelen tegen veroudering

Rijk aan antioxidanten zoals vitamine A, D en E en bèta-caseïne-eiwitten, kan rauwe melk de huid helpen beschermen tegen vroegtijdige veroudering veroorzaakt door vrije radicalen. Deze antioxidanten helpen oxidatieve stress te bestrijden, bevorderen de productie van collageen en verminderen de verschijning van fijne lijntjes en rimpels. Dit betekent dat je dankzij rauwe melk een jeugdiger teint krijgt.

Rauwe melk om de huid lichter te maken

Rauwe melk kan de huidtint helpen verhelderen en egaliseren. Volgens dr. Panchal, het melkzuur dat voorkomt in rauwe melk, is een zachte exfoliant die dode huidcellen helpt verwijderen. Na verwijdering heeft u een stralendere en egalere teint.

Manieren om rauwe melk te gebruiken voor het bleken van de huid

Je moet rauwe melk combineren met andere natuurlijke ingrediënten om te genieten van de huidverlichtende effecten en meer.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

melk
Rauwe melk kan de huid lichter maken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hier zijn enkele opties:

1. Kurkuma met melk

Je kunt een pasta maken van kurkuma en rauwe melk. Ze hebben ontstekingsremmende en huidverlichtende eigenschappen, vertelt de expert aan Health Shots.

2. Wassen met honing en melk

Door deze twee natuurlijke ingrediënten te combineren, krijg je een goede reiniger voor je gezicht.

3. Melk en de aarde van Fuller

Deze combinatie is voor degenen die een gladde huidtextuur, hydratatie en een stralende huid willen.

4. Melk, rozenwater en chiazaden

Dit pakket helpt vuil en roet van je gezicht te verwijderen. Gebruik ze daarom na een excursie.

5. Pompoenmelkpasta

Het aanbrengen van dit doe-het-zelf-gezichtsmasker is een must na blootstelling aan de zon, omdat het kan worden gebruikt voor het ontlooien.

6. Rauwe melk en suiker

Je kunt een scrub maken door rauwe melk te mengen met suiker en kikkererwtenmeel. Het helpt dode huidcellen te verwijderen en de huidtint lichter te maken.

Rauwe melk is een goed huismiddeltje voor een stralende huid, maar gebruik het niet op je gezicht als je een gevoelige huid hebt of lactose-intolerant bent. En gebruik rauwe melk slechts één keer per week of elke twee weken in uw huidverzorgingsroutine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *