Verlangen naar suiker Helpt zuur voedsel?

Het plezier van het kijken naar een film ‘s avonds laat in bed wordt nog groter als je het begeleidt met een zondig chocoladegebakje! Rechts? Natuurlijk is de volgende ochtend vol schuldgevoelens als je op de weegschaal stapt. Als je vaak geplaagd wordt door die vervelende trek in suiker en op zoek bent naar een gezonde manier om jezelf te bevredigen, dan ben je hier aan het juiste adres! Een van de beste manieren om het verlangen naar suiker te overwinnen, is door daadwerkelijk zuur voedsel te eten!

Wat zijn voedselverlangens en waarom komen ze voor?

Ondanks een volledige maaltijd of onbeperkte afleidingstechnieken kan de drang om naar de reep te grijpen vervelend zijn! Garima Goyal, voedingsdeskundige, zegt: “Degenen die zulke verlangens ervaren, vinden het moeilijk om zichzelf onder controle te houden tijdens het eten, hoe vol ze ook zijn!” Hunkeren naar suiker leidt tot overeten en eetbuien, waardoor de totale calorie-inname toeneemt”, vertelt ze ons , waarom we dit verlangen hebben.

  • Lage bloedsuikerspiegel: Een veel voorkomend mechanisme dat verband houdt met het verlangen naar suiker is de onbalans in de bloedsuikerspiegel die in het lichaam wordt veroorzaakt. Een lage bloedsuikerspiegel signaleert de hersenen om iets zoets te eten om deze daling te compenseren.
  • Emotioneel verband: Door iets zoets te eten, komen feel-good neurotransmitters in het lichaam vrij, genaamd serotonine en endorfine, die beide bekend staan ​​als ‘feel-good chemicaliën’. Zoet eten helpt je dus om je goed te voelen en helpt bij het verlichten van depressie en angst. Het eten van zoet voedsel is een natuurlijke manier om depressie zelf te behandelen.
  • Magnesiumtekort: Soms duidt het verlangen naar suiker op een dieper voedingsprobleem, namelijk een tekort aan magnesium. Wanneer er een magnesiumtekort is, kan het lichaam het voedsel niet voldoende gebruiken om de lichaamscellen van energie te voorzien, wat kan leiden tot een verlangen naar suiker.
  • Rusteloosheid: Als je niet goed hebt geslapen, veroorzaakt dit ook een verlangen naar suiker in het lichaam. Dat komt omdat als je niet goed uitgerust bent, je lichaam kalmerende voedingsmiddelen wil om de stress op je hersenen te verlichten. Het eten van ongezond, suikerrijk voedsel helpt.
  • Darmgezondheid: Iedereen die lijdt aan darmproblemen, zoals darmontstekingen, zal hunkeren naar zoet voedsel, omdat de pathogene bacteriën in de darmen suiker nodig hebben voor hun groei, overleving en voortplanting.
  • Uitdroging: Het drinken van onvoldoende water kan het verlangen naar suiker in het lichaam veroorzaken. Daarom kan een slok water ook helpen het verlangen naar suiker te beteugelen.
Zuur voedsel activeert de smaakpapillen en helpt vaak bij het hunkeren naar voedsel.

Hoe helpt het eten van zuur voedsel bij het verlangen naar suiker?

De zuren in deze vruchten vertragen de spijsvertering, voorkomen pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel en verbeteren de opname van voedingsstoffen. Het eten van zuur voedsel activeert onze smaakpapillen op een unieke manier en zorgt voor een verfrissend en intens gevoel, legt Goyal uit.

  • Evenwichtige smaken: Onze smaakpapillen zoeken vaak naar evenwicht, en het eten van zuur voedsel kan de overweldigend zoete smaken waaraan onze smaakpapillen gewend zijn, tegenwerken. Het contrast tussen zoet en zuur kan ervoor zorgen dat zoet voedsel minder aantrekkelijk lijkt.
  • Verzadiging: Zure voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u zich vol en tevreden voelt. Wanneer u iets zuurs eet, worden er signalen naar uw hersenen gestuurd dat u iets hartigs heeft gegeten, waardoor uw verlangen naar meer voedsel, vooral naar zoete lekkernijen, kan afnemen.
  • Lagere suikerinname: Het opnemen van zure voedingsmiddelen in uw dieet kan uw algehele suikerconsumptie helpen verminderen. Als u zure snacks kiest of zure elementen in uw maaltijden verwerkt, bent u wellicht minder geneigd om naar suikerhoudende alternatieven te grijpen.
  • Natuurlijke suiker: Sommige zure voedingsmiddelen bevatten natuurlijke suikers, zoals die in fruit. Deze natuurlijke suiker wordt minder verwerkt en biedt een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker die in veel zoete snacks zit.

Zure voedingsmiddelen om het verlangen naar suiker te bestrijden!

Hier zijn 5 zure voedingsmiddelen die je kunt proberen als je de volgende keer zin hebt in iets zoets!

1. Gefermenteerde voedingsmiddelen

Zuurkool, kimchi en yoghurt zijn geweldige voedingsmiddelen om het verlangen naar suiker te beteugelen. Een ander voordeel van dergelijke voedingsmiddelen is dat ze een bron zijn van probiotica die de ziekteverwekkende bacteriën die zich op suiker vermenigvuldigen, helpen bestrijden en doden.

2. Citroenwater

Het verlangen naar suiker wordt goed gecompenseerd door een glas zuur citroenwater. Bovendien helpt water het lichaam te hydrateren en het verlangen naar suikerhoudend voedsel in evenwicht te brengen.

3. Perzik

Deze scherp en zoet smakende vrucht is een uitstekende bron van vitamine A en vitamine C. Het helpt enorm bij het terugdringen van het verlangen naar suiker.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Ananas

Deze tropische vrucht smaakt niet alleen zuur, maar is ook heerlijk en zit boordevol vitamine C. Ananas is rijk aan bromelaïne, een enzym dat kan helpen bij ontstekingen en de spijsvertering.

5. Yoghurt

Dit zuivelproduct is rijk aan probiotica, calcium en eiwit. Je kunt honing en fruit aan yoghurt toevoegen om de smaak te versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *