Verminder stress van ‘s ochtends tot’ s avonds met deze tips

Als er één woord is dat de levensstijl van vandaag kan verklaren, dan is het stress. Het is bekend dat lage stress positieve effecten heeft, en daarom duwen we onszelf buiten onze comfortzone. Chronische stress schaadt echter ons vermogen om normaal te functioneren, en onze creativiteit kan een dieptepunt bereiken in tijden van extreme angst. Om productief bij te blijven in ons snelle leven, moeten we op zoek gaan naar oplossingen die ons helpen stress te verminderen. Het beoefenen van bepaalde gewoonten zou een dagelijks ritueel moeten zijn. Alleen door goede gewoonten in ons dagelijks leven op te nemen, kunnen we stress verminderen en gezondheidsproblemen op afstand houden.

Health Shots nam contact op met Dr. Ushakiran Sisodia, geregistreerd diëtist en klinische voedingsdeskundige bij het Nanavati Max Super Specialty Hospital, Mumbai, om enkele van de alledaagse technieken voor stressvermindering te begrijpen.

Verminder stress met deze dagelijkse activiteiten

Er is geen vervanging voor stress in het meedogenloos competitieve leven van vandaag. Moderne professionals, zowel in de stad als op het platteland van India, accepteren angst vaak als onderdeel van hun ambitie, zich niet bewust van de catastrofale impact van deze angst op hun geest en lichaam. Het beheren van deze dynamiek vereist een mix van bewuste praktijken, bewuste activiteiten en voedingskeuzes om productiviteit en groei te garanderen zonder ons mentale of fysieke welzijn in gevaar te brengen.

Chronische stress kan uw plezier van de dag verstoren en u van uw gemoedsrust beroven. Volg deze stressverlichtingstechnieken om stress op afstand te houden. Adobe-voorraad

De expert stelt voor om kleine veranderingen in onze dagelijkse routines op te nemen om drastische veranderingen in onze stressniveaus waar te nemen.

Hoe kun je stress in de ochtend verminderen?

“Voor een bewuste ochtendroutine begin je met wakker worden na zeven tot acht uur slaap – noodzakelijk voor een optimaal cognitief en fysiek functioneren. Als u iets eerder opstaat, heeft u voldoende tijd voor diepe ademhaling of meditatie, gevolgd door een stevige wandeling, lichte rek- en strekoefeningen of yoga. Deze oefeningen versterken lichaam en geest en bereiden ze voor op het dagelijkse werk”, zegt de expert.

Begin qua voedingswaarde met een uitgebalanceerd ontbijt dat volle granen, eiwitten en een portie fruit bevat voor langdurige energie en focus.

Maak je middag stressvrij met deze tips

Naarmate de zon opkomt, wordt de werkdag intenser en stijgt het stressniveau, waardoor mentale focus noodzakelijk wordt. De deskundige stelt voor om technieken als de Pomodoro-methode te gebruiken, waarbij geconcentreerde werkintervallen worden afgewisseld met korte pauzes om de concentratie te behouden. Deze pauzes kunnen worden geoptimaliseerd voor korte wandelingen of ademhalingsoefeningen, waarvan is bewezen dat ze de geest verfrissen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Het aanvullen van een lunch met groene bladgroenten, bekend om hun magnesiumgehalte, kan voor extra stressverlichting zorgen.

Tips om stress te verlichten voordat je naar bed gaat

Naarmate de dag overgaat in de nacht, moet je bewust proberen je aandacht te verleggen van professionele naar persoonlijke ontwikkeling.

Lees ook: Probeer deze 4 yogahoudingen om krampen en stress op afstand te houden!

“Geniet van fysieke activiteiten zoals wandelen of fietsen die niet alleen voor een mentale pauze zorgen, maar ook de opgebouwde fysieke spanning loslaten. Als de avond begint, kunt u overwegen uw geest te voeden met een aantal snacks die rijk zijn aan essentiële vetzuren, zoals amandelen. Het is belangrijk om volledig los te komen van werkgerelateerde communicatie om het onderscheid tussen werk en vrije tijd te versterken”, adviseert de deskundige.

spanning
Ga gezond om met stress! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Einde van de dag

De nacht is een tijd van ontspanning. Van lezen tot het bijhouden van een dagboek tot het luisteren naar zachte muziek: u kunt elke ontspanningsgewoonte in uw dagelijkse routine opnemen. Het eten van tryptofaanrijk voedsel tijdens het avondeten kan nuttig zijn.

Bovendien kan het creëren van een slaapbevorderende omgeving, gekenmerkt door een koele, donkere kamer en minimale schermblootstelling, de finishing touch zijn in dit dagelijkse streven naar evenwicht.

Door specifieke praktijken, activiteiten en voedingsgewoonten te integreren, kan men stressoren effectief beheersen en een holistisch welzijn bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *