Voordelen van Crunches voor een strakke kern en hoe u dit kunt doen

Alleen al de vermelding van een gezond lichaam doet denken aan het idee van strakke buikspieren. De meest aanbevolen oefening door professionals en fitnessfreaks zijn crunches. We weten allemaal dat crunches lichaamsgewichtoefeningen zijn die de kern helpen versterken. Maar is dat het enige voordeel? Health Shots interviewde fitnessexpert en auteur Bhavna Harchandrai over de voordelen van crunches en hoe je ze correct kunt uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van crunches?

Je kernspieren zijn als de verbinding tussen je boven- en onderlichaam. Of je nu aan het sporten bent of huishoudelijke klusjes doet, je hebt een sterke kern nodig om je dagelijkse werk comfortabel te kunnen uitvoeren. Als je geen sterke kernspieren hebt, heb je kans op lage rugpijn, een slechte houding en natuurlijk een lelijke bobbel in je buik die over je spijkerbroek rolt, zegt de fitnessexpert.

Lees ook: 5 redenen waarom je kernversterkende oefeningen in je leven nodig hebt

Crunches kunnen je helpen platte buikspieren te krijgen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

“Abdominale crunches zijn een goede oefening om de rectus abdominis-spieren te versterken en te versterken. Natuurlijk kun je niet alleen maar crunches doen, je moet ook interne en externe obliques, transversale buikspieren en onderrug gebruiken om een ​​sterke kern op te bouwen. Naar mijn mening zijn crunches en oefeningen zoals stofzuigen veel effectiever en veiliger dan sit-ups. Sit-ups verhogen de spanning en belasting van de onderrug en we gebruiken bij het uitvoeren van sit-ups meer heupbuigers dan buikspieren.”

Hoe voer je crunches correct uit?

Hier is een overzicht van hoe u crunches correct kunt uitvoeren om te profiteren en blessures te voorkomen:

Ga met uw rug plat op de mat liggen (rugligging), uw voeten plat en uw knieën naar het plafond gericht. Stel je voor dat je je hoofd, nek en schouders van de vloer tilt terwijl je in een hoek van 45 graden naar boven kijkt. Je kin moet weg zijn van je borst.

Harchandrai legt uit dat er vier processen zijn voor buikkrampen, waaronder:

  • Fase 1: Armen recht voor je. Hierdoor wordt de nek maximaal belast.
  • Niveau 2: Dit houdt in dat u uw armen over uw schouders kruist en dit is een meer gemiddeld fitnessniveau.
  • Niveau 3: Op dit niveau moet je je armen achter je hoofd brengen in schietpositie. Je ellebogen moeten achter je zijn en je vingers moeten je nek ondersteunen.
  • Fase 4: Houd uw armen gestrekt, achter uw hoofd, bij uw oren. Het is een meer geavanceerde vorm van crunch.

Zorg ervoor dat u bij het uitvoeren van crunches uw hoofd, nek, schouders en bovenrug van de vloer tilt. Adem in terwijl je terugkeert naar de vloer. De fitnessexpert legt verder uit dat het niet uitmaakt hoe hoog je tilt. Het belangrijkste om in gedachten te houden is hoe u uw navel, uw navel naar uw wervelkolom en uw buikspieren naar de grond trekt.

Voordelen van crunches
Ken de juiste techniek voor crunches! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Wie moet crunches vermijden?

Crunches zijn een geweldige oefening voor iedereen die op zoek is naar manieren om zijn buikspieren te versterken. Ze worden echter niet aanbevolen voor zwangere vrouwen. De fitnessexpert zegt dat iedereen die vatbaar is voor nekpijn en osteoporose, behalve zwangere vrouwen, buikkrampen moet vermijden.

Je kunt de crunches aanpassen door je benen 90 graden omhoog te brengen. U kunt een pianohouding gebruiken (liggend op uw rug, benen omhoog in een hoek van 90 graden) als u problemen met de onderrug heeft. Deze houding ondersteunt uw rug en is veilig voor mensen met lage rugpijn.

Wat de zwangere vrouwen betreft, legt ze uit dat dit afhangt van het stadium van de zwangerschap en verschillende andere factoren. Tijdens het eerste trimester moet u buikkrampen vermijden, omdat deze kunnen leiden tot diastasis recti (wanneer de buik zich uitrekt en er een opening in de buikspieren ontstaat). Ze beveelt bekkenkantelingsoefeningen, Kegel-oefeningen, kat-koe-oefeningen en vogelhondoefeningen aan in plaats van crunches om de buik- en bekkenbodemspieren sterk te houden.

Lees ook: Sit-ups versus crunches: welke oefening is beter voor het bereiken van uw buikspieren?

Buikspieroefeningen zijn geen magische pil! het handhaven van een gezonde levensstijl

Ja, buikspieroefeningen zijn geweldig om je buikspieren te versterken, maar het is geen magische pil! Als je deze oefeningen blijft doen terwijl je junkfood eet en de hele dag zit, levert het je geen enkel voordeel op. Je moet voorzichtig zijn met wat je eet en hoeveel beweging je per dag doet. Omdat de buikspieren bedekt zijn met een laag vet, zul je geen definitie in je buikspieren zien, tenzij je op je dieet let en vet verbrandt door middel van cardio-oefeningen. Zelfs buikspieroefeningen alleen helpen niet. U moet een volledige lichaamstraining in uw routine opnemen om het verschil te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *