Voordelen van een nachtwandeling na het diner voor gewichtsverlies

Of je nu je eten aan het verteren bent, aan het ontstressen bent na een lange dag, of je lichaam voorbereidt op een goede nachtrust, nachtelijke wandelingen hebben veel voordelen. Dus als je ook van een vroeg diner en een nachtelijke wandeling houdt, dan is dit iets voor jou! Nou, je nachtelijke wandeling kan je ook helpen om af te vallen!

Kunnen nachtwandelingen u helpen af ​​te vallen?

De feestdagen zijn aangebroken en gewichtstoename lijkt een onvermijdelijke realiteit. Het opnemen van een nachtwandeling in uw dagelijkse schema kan u echter daadwerkelijk helpen op koers te blijven tijdens uw afslanktraject. Wanitha Ashok, fitnesstrainer en ambassadeur van Fit India, vertelt Health Shots op welke verschillende manieren een nachtwandeling gewichtstoename kan helpen voorkomen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een wandeling na het eten:

1. Verbrandt calorieën

Wandelen is een oefening met weinig impact die op elk moment van de dag kan worden gedaan, ook ‘s nachts. Nachtwandelingen kunnen u helpen calorieën te verbranden en af ​​te vallen.

2. Verhoogt de stofwisseling

Er gaat niets boven een wandeling na het eten om je lichaam op gang te krijgen! ‘s Nachts wandelen kan je metabolisme helpen stimuleren, de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt. Een snellere stofwisseling verbrandt feitelijk meer calorieën en helpt je af te vallen.

3. Vermindert stress

Een wandeling maken in de frisse lucht terwijl je de hele dag opnieuw evalueert, kan een goede manier zijn om je hoofd leeg te maken. Stress kan leiden tot overeten en ongezonde voeding. Daarom kan het verminderen van stress u helpen betere beslissingen te nemen. en nachtwandelingen kunnen stress helpen verminderen, wat kan bijdragen aan gewichtstoename.

4. Helpt je beter te slapen

Slechte slaap wordt in verband gebracht met gewichtstoename, dus voldoende rustgevende slaap krijgen is erg belangrijk. Een nachtelijke wandeling kan uw slaapkwaliteit helpen verbeteren, wat belangrijk is voor gewichtsverlies.

Wanneer is het juiste moment voor een nachtwandeling?

Zelfs als u ‘s avonds laat naar bed gaat, is het misschien niet ideaal om op dat tijdstip een wandeling te maken. Ashok zegt dat het een goed idee is om direct na de laatste maaltijd te vertrekken. “Houd het rustig aan en verhoog de snelheid of intensiteit niet, omdat dit de slaap kan beïnvloeden”, waarschuwt ze.

Joggen en stevig wandelen mogen alleen in de ochtend worden gedaan. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Wat moet je niet doen tijdens je nachtwandeling?

Hoewel een verfrissende nachtelijke wandeling veel voordelen voor de gezondheid heeft, zijn er enkele dingen die u tijdens deze wandeling moet vermijden. Ashok zegt: probeer niet te sporten tijdens je nachtwandeling. “Intensieve lichaamsbeweging tot laat in de nacht moet worden vermeden, omdat dit tot slapeloosheid kan leiden. Lichte wandelingen na het eten worden aanbevolen, omdat deze een positieve invloed hebben op het op peil houden van de bloedsuikerspiegel”, zegt ze.

Sterker nog, zegt ze, het is belangrijk om de wandeling zo ontspannend mogelijk te maken. “Je moet stevig wandelen, hardlopen en zelfs joggen vermijden als je ‘s nachts buiten bent. Ook al is het een ontspannen wandeling, draag goede schoenen en ga erop uit”, zegt ze.

Ashok voegt eraan toe dat de duur van de wandeling ook niet helemaal vermoeiend mag zijn. “Reken maar 20 minuten,” adviseert ze, en voegt eraan toe: “Een stevige wandeling moet idealiter vroeg in de ochtend of later op de avond worden gedaan, tussen 17.00 en 18.00 uur, en niet later dan 19.00 uur.” Het diner moet vroeg zijn en niet later. dan 19.00 uur: 00 uur Idealiter zou 19.30 uur het tijdstip moeten zijn waarop u op pad gaat voor uw vrijetijdswandeling.”

Is een nachtwandeling beter dan een ochtendwandeling?

Als je geen ochtendmens bent, is vroeg opstaan ​​voor een ochtendwandeling misschien niet iets wat je graag doet. Maar misschien is het tijd om de wekker te zetten! Hoewel avondwandelingen geweldig zijn om in vorm te blijven, is er geen betere manier om aan je fitnessreis te beginnen dan met een ochtendwandeling. Het bereidt je ook voor op de dag!

“Ochtendwandelingen helpen je de dag goed te beginnen. Het helpt het humeur te verbeteren, het humeur te verbeteren door endorfines vrij te maken en je de rest van de dag actief en energiek te houden. Cardiovasten helpt het lichaam het opgeslagen vet als energie te gebruiken, daarom is het belangrijk om dit ‘s ochtends te doen”, zegt Ashok.

Ze voegt eraan toe dat de mogelijkheid bestaat dat avondwandelingen helemaal niet zullen plaatsvinden. “Avondwandelingen kun je eigenlijk heel gemakkelijk missen. Het kan zijn dat u te laat op uw werk komt, een etentje kan aanslepen, of zelfs een drukke dag of late werkoproepen kunnen u ertoe verleiden uw wandeling te annuleren. “Ik raad mensen aan om ‘s ochtends te stoppen met sporten, de hele dag actief te blijven, regelmatig een pauze te nemen en na het eten een wandeling te maken”, zegt ze.

Of het nu dag of nacht is, zorg ervoor dat u elke dag minimaal 10.000 stappen loopt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *