Voordelen van het consumeren van Ragi voor gewichtsverlies

Als je je gewone bloem wilt vervangen door een gezondere optie die je helpt af te vallen, probeer dan ragi. Hier leest u hoe u Ragi kunt gebruiken voor gewichtsverlies.

Elke reis naar gewichtsverlies is uniek en het verliezen van die extra kilo’s heeft voor iedereen een andere betekenis. Naarmate het gezondheidsbewustzijn toeneemt, ontwikkelen steeds meer mensen gezondere eetgewoonten. Dieet speelt een cruciale rol bij het afvallen. Er is de laatste tijd veel gepraat over hoe het opnemen van ragi in uw dieet u kan helpen gewicht te verliezen. Ragi-meel is een basisproduct in veel Indiase huishoudens en het is bewezen dat het verschillende voordelen biedt. Laten we eens kijken of gewichtsverlies daar een van is. Hier zijn de voordelen van ragimeel voor gewichtsverlies.

Wat is ragi of vingergierstmeel?

Ragi, ook wel vingergierstmeel genoemd, is een volkoren graan dat bekend staat om zijn hoge voedingswaarde en voordelen voor gewichtsbeheersing. Wist u dat ragimeel, mits op de juiste manier bewaard, meer dan tien jaar in de winkel kan blijven staan? Daarom is ragi, die het hele jaar door wordt verbouwd, een hoofdvoedsel in verschillende delen van India. Dit graan kan in zijn puurste vorm geconsumeerd worden en vereist geen enkele bewerking. De minimale verwerking ervan garandeert het behoud van de voedingswaarde. Het kweekgemak en het hoge voedingsgehalte van Ragi dragen bij aan de groeiende wereldwijde populariteit.

4 voordelen van het consumeren van Ragi-meel voor gewichtsverlies

Hier zijn enkele gedetailleerde voordelen van hoe het consumeren van ragi u kan helpen gewicht te verliezen.

1. Vezels in ragi helpen bij het afvallen

Het hoge vezelgehalte van ragi is een van de belangrijkste redenen waarom het helpt bij het afvallen. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Food Science and Technology blijkt dat ragi vezelrijk voedsel is. In vergelijking met koolhydraten duurt het langer voordat vezels worden verteerd, waardoor het gevoel van volheid wordt verlengd. Het kan daarom uw calorie-inname verminderen en voorkomen dat u te veel eet. Vergeleken met andere granen bevat het weinig vet en is het een goede bron van aminozuren.

Ragi Roti kan u helpen gewicht te verliezen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Rijk aan polyfenol

Het polyfenolgehalte in ragi is ook hoog. Dit zijn stoffen die in planten voorkomen en verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Direct kunnen natuurlijke polyfenolen obesitas helpen voorkomen. De dagelijkse consumptie van ragi vermindert bijvoorbeeld het optreden van maag-darmproblemen en diabetes mellitus, twee belangrijke factoren die bijdragen aan gewichtstoename. Bovendien hebben volkorengierst-diëten een lagere glycemische respons, wat betekent dat ze u kunnen helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

lees ook

Kunnen diabetici genieten van aardbeien?

3. Glutenvrij

Ragi is glutenvrij. Daarom kan het een goed alternatief zijn voor mensen die allergisch zijn voor gluten. Bovendien wordt aangenomen dat gluten gewichtstoename veroorzaken, vooral in de maagstreek. Hoewel dit idee voor sommigen nog steeds contra-intuïtief is, kan het eten van glutenvrij voedsel je helpen om af te vallen.

4. Beheert het cholesterolgehalte

Een studie gepubliceerd in de Frontiers in Nutrition Journal laat zien hoe ragi kan worden gebruikt om hoge bloeddruk en cholesterol te behandelen. Daarom kan regelmatige consumptie van ragi het risico op een beroerte en hartziekten verminderen. In zijn volkoren vorm voorkomt Ragi vasculaire blokkades en plaquevorming. Bovendien helpen ragi-lecithine en methionine, die overtollig levervet elimineren, het cholesterolgehalte te verlagen.

Daarnaast bevordert Ragi een betere spijsvertering, energieproductie en gewichtsverlies. Dit vermindert ook aanzienlijk het risico op beroertes, hartziekten en hoge bloeddruk.

Waarom is Ragi Roti goed voor gewichtsverlies?

Als u op zoek bent naar een alternatief voor tarwe-chapati, kunt u overstappen op ragi roti, waarmee u kunt afvallen. “Ragi roti is goed voor gewichtsverlies omdat ragi een volkoren graan is dat rijk is aan vezels en eiwitten. De vezels zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en voorkomen zo overeten. Het eiwit helpt bij het opbouwen van spieren en stimuleert de stofwisseling, waardoor meer calorieën worden verbrand. Ragi is bovendien rijk aan voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en antioxidanten en bevat geen gluten. Dit maakt het een uitstekend graan voor duurzaam gewichtsverlies”, zegt voedingsdeskundige Dr. Priyanka Rohtagi.

Andere manieren om Ragi toe te voegen aan uw dieet voor gewichtsverlies

Ragi kan op veel verschillende manieren worden gegeten, omdat het heel gemakkelijk in uw dieet kan worden opgenomen. Een van de gemakkelijkste en lekkerste manieren om ragi te eten is door een eenvoudige ragi roti te maken met ragi atta. Hier zijn nog enkele suggesties en receptideeën over hoe u ragi in uw dieet kunt opnemen om af te vallen:

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Andere manieren om Ragi op te nemen in uw dieet voor gewichtsverlies

Ragi kan op veel verschillende manieren worden gegeten, omdat het heel gemakkelijk in uw dieet kan worden opgenomen. Hier zijn nog enkele suggesties en receptideeën over hoe u ragi in uw dieet kunt opnemen om af te vallen:

1. Ragi-groentepannenkoekjes

Ingrediënten

 • Wortel: ½ kopje
 • Bonen: ½ kopje
 • Bloemkool: 1/2 kop
 • Ragi-meel: ½ kopje
 • Zout: 1 theelepel (tl)
 • Koriander: 1 theelepel
 • Olijfolie: 1 theelepel

Procedure

1. Rasp groenten zoals wortels, bonen en bloemkool
2. Voeg, afhankelijk van je smaak, geraspte groenten met een beetje koriander en zout toe aan het ragi-rijstmeeldeeg.
3. Maak hartige pannenkoeken in olijfolie.
4. De combinatie van groenten en ragi maakt het vullend en dieetvriendelijk.

2. Ragi-soep

Ingrediënten

 • Tomaat: ½ kopje
 • Spinazie: ½ kopje
 • Water: 1 kopje
 • Ragi-meel: 1 kopje
 • Melk:: ½ kopje
 • Basilicum: ½ kopje
 • Zout: 1 theelepel
 • Peper: 1 theelepel

Procedure

1. Kook groenten zoals tomaten en spinazie in water.
2. Meng het door de soep als het zacht is.
3. Voeg ragimeel en melk toe en breng aan de kook.
4. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

Ragi is een rijke, rustgevende soep voor gewichtsverlies.

Hoeveel ragi moeten we per dag consumeren om af te vallen?

De meeste experts raden aan om ongeveer 2-3 Ragi Rotis per dag te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd, caloriearm dieet om af te vallen. Dit zou ongeveer 80-100 gram ragi zijn, geconsumeerd via ragimeel of rotis. Voor optimale resultaten wordt het ook aanbevolen om ragi te consumeren als onderdeel van kleine, frequente maaltijden in plaats van grote, onregelmatige maaltijden.

Health Shots beveelt aan: 5 Beste meergranen Atta voor gewichtsverlies

Is het oké om Ragi Roti dagelijks te consumeren?

Ja, het is prima om Ragi Roti dagelijks te consumeren als onderdeel van een afslankdieet of gewoon vanwege de geweldige gezondheidsvoordelen. Het consumeren van 2-3 Ragi Rotis per dag vermijdt overmatige calorieën terwijl het lichaam wordt voorzien van verzadigende voedingsstoffen. Vanwege de verscheidenheid aan voedingsstoffen en mineralen is Ragi veilig voor regelmatige consumptie.

Meel voor gewichtsverlies
Probeer Ragi Roti in uw dieet op te nemen om af te vallen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Zijn er bijwerkingen als u ragi gebruikt tijdens het afvallen?

Over het algemeen heeft Ragi weinig bijwerkingen en is het veilig om af te vallen. Sommige mensen kunnen allergieën of matige maag-darmproblemen hebben. Daarom wordt gematigdheid en bewustzijn van mogelijke negatieve effecten aanbevolen, vooral voor mensen die al gezondheidsproblemen hebben. Het wordt aanbevolen om met een voedingsdeskundige of een andere zorgverlener te praten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *