Voordelen van het drinken van Jeera-water ‘s nachts

Als er één naam is op het gebied van onbezongen helden die vaak wordt afgedaan maar wonderen doet, dan is het ‘Mother’s Home Remedies’. Of het nu gaat om een ​​geschaafde knie, bonzende hoofdpijn of problemen met de spijsvertering, de aanraking van een moeder geneest bijna alles wat het leven je te bieden heeft. Vandaag testen we een beproefde theorie van mijn moeder: de voordelen van jeerwater voor spijsverteringsproblemen.

Als u spijsverteringsproblemen ondervindt na het genieten van een heerlijke avondtraktatie, bent u niet de enige. Gasvorming en een opgeblazen gevoel zijn veelvoorkomende problemen bij mensen en telkens als ik een opgeblazen gevoel had, gaf mijn moeder me een glas jeera-water om het ongemak te verzachten. Terwijl het voor mij werkte, heb ik samen met een expert gecontroleerd of het drinken van jeera-water voor spijsverteringsproblemen voor iedereen werkt of niet!

Voordelen van Jeera Water voor spijsverteringsproblemen

Jeera- of komijnzaad is een hoofdbestanddeel van de Indiase keuken. Bovendien maakt het al tientallen jaren deel uit van de Ayurveda en traditionele Indiase praktijken. Ze zijn een ingrediënt in curries en stoofschotels, vooral vanwege hun kenmerkende aroma, houtachtige en kruidige smaak. Ja, het geeft je gerecht net dat beetje extra, maar het doet meer dan dat. Het bevat eigenschappen die u kunnen helpen bij het wegwerken van verschillende problemen, waaronder spijsverteringsproblemen. ‘S Nachts drinken kan een positief effect hebben op de spijsvertering, omdat het gasvorming en een opgeblazen gevoel helpt verminderen, zegt dr. Ushakiran Sisodia, geregistreerde diëtist en klinische voedingsdeskundige bij het Nanavati Max Super Specialty Hospital, Mumbai.

Het consumeren van komijnzaad kan u helpen spijsverteringsproblemen te verlichten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Uit een onderzoek gepubliceerd in het Middle East Journal of Digestive Issues is gebleken dat het gebruik van komijnextract krampen, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen kan helpen behandelen. Kortom, Mom’s Remedy is een effectief huismiddeltje voor de behandeling van spijsverteringsproblemen zoals gasvorming en een opgeblazen gevoel.

Lees ook: 7 tips om spijsverteringsproblemen op natuurlijke wijze te behandelen

Andere voordelen van het drinken van Jeera-water ‘s nachts

Hoewel jeera-water wonderen kan doen voor je spijsverteringsproblemen, kan het drinken van jeera-water in de avond ook voor andere dingen nuttig zijn. Het bevat ook magnesium, wat bijdraagt ​​aan een betere slaap en een natuurlijke ontgifter is die het lichaam helpt gifstoffen weg te spoelen en de algehele gezondheid te behouden, aldus de expert.

In feite is het drinken van jeera-water ook een goede behandeling voor mensen die proberen af ​​te vallen. Het stimuleert mogelijk de stofwisseling en kan, dankzij het vezelgehalte, ervoor zorgen dat je je langer vol voelt. Het is echter geen magisch drankje om af te vallen of iets dergelijks, je moet een uitgebalanceerd dieet volgen en regelmatig sporten als je wilt afvallen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Jeera-water voor de spijsvertering
Het drinken van Jeera-water biedt veel gezondheidsvoordelen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Wie moet het drinken van Jeera-water vermijden?

Hoewel het drinken van jeera-water voor de meeste mensen over het algemeen veilig is, kan het bij sommige mensen maagproblemen veroorzaken. Mensen die last hebben van een specerijenallergie moeten ook vermijden om jeera-water te drinken. Luister naar je lichaam en neem het indien nodig met mate. Als u symptomen ervaart die op een probleem duiden, stop dan met de consumptie en raadpleeg onmiddellijk een arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *