Waarom het verspreiden van essentiële oliën voordelen voor de geestelijke gezondheid heeft

Aromatherapie is een veel voorkomende zelfzorgpraktijk waarmee je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een drukke dag. Het verspreiden van essentiële oliën is een van de meest effectieve manieren om het meeste uit deze praktijk te halen. Een expert deelt de voordelen van het verspreiden van essentiële oliën en meer!

Stel je voor dat je na een lange, vermoeiende dag een aromatische kamer binnengaat. De rustgevende geur in uw gezelligste kamer kan al uw zorgen wegspoelen. In een kamer die lekker ruikt, heb je natuurlijk de behoefte om je te verdiepen in een boek of een feelgoodfilm te kijken en uiteindelijk in een goede slaap te vallen. Het verspreiden van essentiële oliën heeft verschillende voordelen voor de geestelijke gezondheid. Denk niet verder en investeer in een goede diffuser en jouw favoriete essentiële oliën, want hier vertellen wij je waarom!

Voordelen van het verspreiden van essentiële oliën

Het gebruik van essentiële oliën beperkt zich niet alleen tot vandaag. Vanwege hun gunstige effecten worden ze al sinds de oudheid gebruikt om verschillende ziekten te behandelen.

Het verspreiden van essentiële oliën helpt je te kalmeren, zelfs tijdens yoga. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

De psychiater dr. Shivanini Singh legt aan Health Shots de verschillende voordelen voor de geestelijke gezondheid uit van het verspreiden van essentiële oliën.

1. Essentiële oliën kunnen angst verlichten

Aromatherapie is een veelgebruikte zelfzorgtechniek omdat het je humeur van de dag aanzienlijk kan veranderen. Het verspreiden van essentiële oliën kan een goede optie zijn, omdat diffusers op zachte wijze aroma’s vrijgeven die positievere gevoelens kunnen oproepen. “Essentiële oliën hebben angstremmende, antidepressieve, kalmerende en krampstillende effecten door de neurochemicaliën in de hersenen te veranderen”, zegt de expert.

lees ook

De 6 beste activiteitenboeken voor koppels om hun band te versterken

2. Kan stress verminderen

Essentiële oliën kunnen, wanneer ze worden verspreid, een gevoel van kalmte oproepen, waardoor in elke kamer een comfortabelere sfeer ontstaat en u zich veel meer gecentreerd begint te voelen. De expert zegt: “Essentiële oliën kunnen ook helpen bij het reguleren van onze bloeddruk, hartslag, ademhaling, samenstelling van de hersengolven en serumcortisol (stresshormoon) niveaus.”

Dus als je je voorstelt dat je elke minuut een marathon loopt, overweeg dan om een ​​diffuser te gebruiken om je denkproces te vergemakkelijken.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

3. Kan de slaap verbeteren

Na een stressvolle dag willen we allemaal even tot rust komen en ontspannen. Aromatherapie kan ultieme ontspanning bieden en de slaap verbeteren en verbeteren door een rustige en uitnodigende omgeving te creëren voor de komende slaap.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Vermindert de effecten van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD)

Wanneer de dagen korter worden, zoals in de winter, is de kans groter dat we ons depressief en depressief voelen vanwege de bewolkte dagen met minder zonlicht. Seizoensgebonden affectieve stoornissen kunnen ook de eetlust en het slaappatroon van mensen beïnvloeden. Het verspreiden van essentiële oliën creëert een comfortabele sfeer die u de broodnodige afleiding geeft van het koudere weer en de donkere avonden buiten.

Voordelen van het verspreiden van essentiële oliën
Het verspreiden van essentiële oliën zal je helpen innerlijke vrede en een staat van kalmte te bereiken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock.

Hoe verdeel je essentiële oliën?

Het verspreiden van essentiële oliën is eenvoudig en ongecompliceerd en het proces is als volgt:

1. Pak je diffuser.
2. Voeg wat water toe aan de put die bedoeld is voor het distribueren van oliën.
3. Voeg 5-6 druppels van je favoriete etherische olie toe aan het water.
4. Zet de diffuser aan en wacht tot de geur je kamer omhult.

Lees ook: Beste diffusers voor etherische oliën voor het verminderen van angst en stress

Het kan zijn dat is aangetoond dat etherische oliën van jasmijn en citrus de meeste positieve effecten hebben op de geestelijke gezondheid, gevolgd door roos en lavendel. Essentiële oliën kunnen plaatselijk, ingeademd en oraal worden gebruikt. Inhalatiemethoden zijn het veiligst en handigst. Als u gezondheidsproblemen heeft, moet u echter uw arts raadplegen.

Voorzorgsmaatregelen bij het verspreiden van essentiële oliën

Houd bij het verspreiden van etherische oliën altijd rekening met het volgende:

1. Verdeel in een goed geventileerde ruimte.
2. Verstuif met tussenpozen van 30 minuten en neem regelmatig een pauze.
3. Zorg ervoor dat huisdieren de mogelijkheid hebben om de kamer te verlaten als ze de geuren niet lekker vinden.
4. Volg de verdunningsrichtlijnen (ACHS-richtlijnen).

Bijwerkingen van de verspreiding van etherische oliën

Degenen die voorgeschreven medicijnen en supplementen gebruiken, kunnen reageren op essentiële oliën, en elke overmatige inname kan negatieve gevolgen hebben. Ze kunnen verschillende reacties vertonen bij kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Lees daarom altijd de specifieke instructies van de etherische olie die je gaat gebruiken. Enkele veel voorkomende waarschijnlijke bijwerkingen zijn:

1. Lichtgevoeligheid

Sommige oliën zijn lichtgevoelig en kunnen irritatie veroorzaken en zelden onmiddellijk na gebruik verbranden.

2. Overgevoeligheid/allergie

Bij overgevoelige huidtypes wordt altijd een patchtest aanbevolen.

3. Irritatie

Zeer hoge concentraties en gebruik kunnen huidirritatie veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *