Werkt aloë vera op gesprongen lippen?

Als je deze winter last hebt van gesprongen lippen, probeer dan geen aloë vera voor gesprongen lippen. Hier zijn 5 dingen die je in plaats daarvan kunt gebruiken!

Hoewel we allemaal van winterweer houden, kan niemand de vele problemen die het met zich meebrengt negeren. Voorbeeld: gesprongen lippen! Naarmate de temperatuur daalt en de lucht frisser wordt, krijgen onze gevoelige lippen vaak de dupe van dit barre weer, zodat u uiteindelijk verschillende maatregelen moet nemen om ermee om te gaan. Een middel waarvan velen geloven dat het wonderen doet voor gesprongen lippen is aloë vera. Maar is het gebruik van aloë vera voor gesprongen lippen een goed idee?

Health Shots nam contact op met dermatoloog dr. Seema Oberoi Lall om te weten of aloë vera werkt tegen gesprongen lippen of niet.

Is het gebruik van aloë vera voor gesprongen lippen een goed idee?

De voordelen van Aloë Vera behoeven geen introductie, aangezien het een van de oudste planten is die verschillende geneeskrachtige voordelen biedt. Het bevat ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die de wondgenezing bevorderen en allergieën verlichten. dr. Oberoi zegt dat het zelfs droge, gesprongen en gesprongen lippen kan voeden. “Het is echter geen bijzonder goede vochtinbrengende crème. Het combineren met een meer hydraterende vochtinbrengende crème kan meer voordelen bieden dan het alleen gebruiken. Als je aloë vera wilt gebruiken voor gesprongen lippen, kunnen zaken als kokosolie en minerale olie als basis worden gebruikt.

Aloë Vera helpt misschien niet bij iedereen bij het genezen van gesprongen lippen! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Aloë vera kan bij gevoelige mensen de huid irriteren of zelfs ernstige allergische reacties veroorzaken. Een aloë vera-reactie kan zich als volgt manifesteren:

  • Roodheid
  • jeuk
  • zwelling van de lippen
  • gezwollen huid rond de lippen

Hoewel het voor sommigen werkt, is het geen goed idee om regelmatig aloë vera te gebruiken om gesprongen lippen te behandelen. Mensen die gevoelig zijn voor allergieën hebben meer kans op een reactie. Als u gesprongen lippen heeft, is het daarom beter om het gebruik van aloë vera te vermijden. U moet altijd een pleistertest op uw huid uitvoeren voordat u een ingrediënt aan uw huidverzorgingsroutine toevoegt.

lees ook

Geef je gezicht direct een glans met deze 5 Ayurvedische remedies

Lees ook: De 5 beste bietenlipbalsems voor droge, gesprongen lippen

Gebruik in plaats daarvan deze huismiddeltjes voor gesprongen lippen!

Als je te veel op aloë vera vertrouwt om je lippen te hydrateren, stop dan nu en schakel in plaats daarvan over op deze huismiddeltjes, zoals aanbevolen door de dermatoloog:

1. Kokosolie

Kokosolie bevat voedende eigenschappen die de huid hydrateren en genezen. Uit een onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Dermatology is gebleken dat kokosolie een huidbarrière creëert die schade veroorzaakt door agressieve omgevingsfactoren herstelt. Smeer dus een beetje kokosolie op je lippen als ze droog en kloven aanvoelen.

2. Lieverd

Honing bevat antimicrobiële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen, zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in de Central Asian Journal of Global Health. Het werkt als een milde exfoliator die de droge, dode huid van de lippen helpt verwijderen en de textuur van de lippen verbetert.

3. Koeghee

Ghee bevat essentiële vetzuren die droge en gesprongen lippen voeden. Het zorgt ervoor dat de huid langer gehydrateerd en glad blijft.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Voordelen van Ghee
Het gebruik van koeienghee kan je helpen om van gesprongen lippen af ​​te komen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Boter

dr. Oberoi zegt dat boter een goed huismiddeltje kan zijn tegen gesprongen lippen. Het bevat uitstekende voedende en hydraterende eigenschappen die je lippen voeden.

Lees ook: Zeg vaarwel tegen een droge huid met sheaboter-moisturizers!

5. Glycerine

Wist je dat glycerine een natuurlijke bevochtiger is die vocht absorbeert en vasthoudt? Welnu, glycerine kan een gebarsten of schilferige huid genezen en je helpen gesprongen lippen kwijt te raken. Het kan er ook voor zorgen dat uw lippen er zacht en vol uitzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *