Werkt Moringa voor gewichtsverlies?

Als je probeert af te vallen, probeer je verschillende dingen, waaronder diëten en de nieuwste bewegingstrends, maar niet alles werkt. Ga dan naar uw keuken en zoek naar de gezondste ingrediënten om u te helpen afvallen. Een ingrediënt dat perfect is voor een afslankdieet zijn moringa of drumsticks. Moringa is een voedingsrijke plant en wordt verkregen uit de Moringa oleifera plant. Het wordt voor verschillende medicinale doeleinden gebruikt, waarbij bladeren het meest worden gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hoge bloeddruk en meer.

Health Shots interviewde Lochan Tebak, klinische voedingsdeskundige bij het Max Hospital, Gurugram, over de voordelen van moringa bij gewichtsverlies. Zo werkt dat.

Wat zijn de voordelen van Moringa voor gewichtsverlies?

Moringa heeft de laatste tijd veel aandacht getrokken. De Indiase premier Narendra Modi had dit superfood in 2020 zelfs in de schijnwerpers gezet toen hij onthulde dat hij van moringa parathas houdt! Het is een ingrediënt dat al eeuwenlang deel uitmaakt van de geneeskunde. Moringa heeft veel voordelen voor huid en haar.

Hier vertellen we u hoe Moringa werkt voor gewichtsverlies.

Door moringa aan uw dieet toe te voegen, kunt u afvallen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

1. Controleert de eetlust

Een van de grootste uitdagingen bij het afvallen is het beheersen van de honger. Hoewel je jezelf niet hoeft uit te hongeren, is een calorietekort belangrijk om af te vallen. Het opnemen van moringa in uw dieet kan helpen uw insulineniveaus onder controle te houden, wat op zijn beurt de controle over de eetlust kan verbeteren en het verlangen naar zoete snacks kan verminderen door de stijging en daling van de bloedsuikerspiegel te minimaliseren, zegt Dr. Tebak.

2. Hoog vezelgehalte

Vezels helpen je af te vallen en ook drumsticks of Moringa zijn rijk aan vezels, zegt de expert. Uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition is gebleken dat het eten van vezelrijk voedsel kan leiden tot een vermindering van de calorie-inname en dus tot gewichtsverlies.

3. Bevat ontstekingsremmende eigenschappen

“Moringa is ook rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan ontstekingen in het lichaam helpen verminderen en helpen bij het afvallen. Het kan ook de verzadiging vergroten en het verlangen naar te veel eten of tussendoortjes tussen de maaltijden door verminderen”, legt de voedingsdeskundige uit. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients is gebleken dat een ontstekingsremmend dieet mensen kan helpen zwaarlijvigheid onder controle te houden.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Bevordert een gezonde stofwisseling

Metabolisme is de reactie in de cellen van uw lichaam die helpt voedsel in energie om te zetten. Hoe sneller uw stofwisseling, hoe meer calorieën of energie u verbrandt. Daarom is een goede stofwisseling belangrijk om af te vallen. En moringa kan een gezonde stofwisseling helpen bevorderen. dr. Tebak zegt dat moringa eigenschappen bevat die een gezonde stofwisseling bevorderen en helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam, waardoor je kunt afvallen.

Lees ook: Gewichtsverlies: 5 drankjes om het langzame metabolisme te stimuleren

Wat zijn de voordelen van het toevoegen van moringa aan uw dieet?

Hoewel moringa een goed idee is om af te vallen, profiteert u van veel andere gezondheidsvoordelen als u het aan uw dieet toevoegt. Sommige onderzoeken en voedingsdeskundigen hebben ons de grote voordelen laten zien van het toevoegen van Moringa aan uw dieet.

  • Het helpt bij het reguleren van het cholesterolgehalte, wat een cruciale rol speelt bij het behouden van een gezond hart.
  • Moringa is rijk aan ijzer, calcium en B-vitamines, die goed zijn voor de gezondheid van uw hersenen.
  • Moringa is rijk aan verschillende voedingsstoffen en is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun botten te versterken.
  • Antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen in moringa kunnen verschillende ziekten helpen voorkomen, waaronder luchtwegaandoeningen, niergezondheid en zelfs sommige vormen van kanker.
Voordelen van Moringa
Het toevoegen van moringa aan uw dieet is goed voor uw algehele gezondheid. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hoe gebruik ik Moringa om af te vallen?

Als u besloten heeft Moringa op te nemen in uw afslankdieet, is Moringa-thee een van de beste manieren om dit te doen. Hier is een snel recept voor Moringa-thee van Dr. Tebak:

  • Kook één tot twee kopjes water in een pot en voeg moringabladeren of poeder toe.
  • Laat het sudderen en zeef het mengsel vervolgens. Deze thee kan dagelijks op een lege maag gedronken worden.

Moringa kan een gezonde aanvulling zijn op je dieet, maar de deskundige waarschuwt dat zwangere vrouwen het alleen mogen drinken als hun zorgverlener dit toestaat of vermijdt. Moringa is ook rijk aan vitamines en mineralen, waardoor het voor iedereen een goede keuze is. Om complicaties te voorkomen, moet u echter uw arts raadplegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *