Zijn er voordelen van drinkwater voor de huid?

Drink je elke dag veel water? Water drinken is een geweldige manier om jezelf gehydrateerd te houden, je gezondheid onder controle te houden en je huid er mooi uit te laten zien. Maar is dit de beste oplossing om al uw huidproblemen te voorkomen? Hoewel het drinken van water veel voordelen heeft voor je huid, is het belangrijk om te weten dat water alleen je niet kan helpen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken of drinkwater goed is voor je huid of niet.

Welke voordelen heeft drinkwater voor de huid?

Je lichaam bestaat voor 70 procent uit water en daarom is het een essentiële voedingsstof of component voor goed menselijk functioneren. Omdat de huid de spiegel is van het innerlijke lichaam en de geest, wordt een gezond lichaam ook weerspiegeld in je huid. Water heeft echter niet direct voordelen voor de huid. Water is echter essentieel voor de vervulling van lichaamsfuncties en de optimale prestaties van alle organen. Veel mensen zijn echter van mening dat het drinken van voldoende water hun rimpels, fijne lijntjes of veroudering kan tegengaan, wat helaas niet het geval zal zijn.

Lees ook: 9 voordelen van drinkwater om de algehele gezondheid te verbeteren

Onze huid bestaat uit zeven lagen, waaronder de epidermis en de dermis. De onderste lagen leven en hebben water, hydratatie en een uitgebalanceerd dieet nodig. De toplaag is echter afgestorven en moet worden gehydrateerd en beschermd tegen omgevingsinvloeden zoals vervuiling. Als huidverzorgingsroutine is het essentieel om er water over aan te brengen en het in te stellen met een vochtinbrengende crème.

Water drinken kan goed zijn voor je huid. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hoeveel water moet je drinken om een ​​heldere en stralende huid te krijgen?

Voor een optimale gezondheid moet een persoon dagelijks minimaal twee tot drie liter water consumeren. In sommige scenario’s kan het waterverbruik zelfs nog hoger zijn voor moeders die borstvoeding geven, die vier tot vijf liter water nodig hebben. Bovendien hebben mensen en kinderen die aan buitensporten doen meer water nodig om gehydrateerd te blijven. Op dezelfde manier hebben mensen in warme en vochtige klimaten mogelijk meer water nodig. De nadruk moet echter ook liggen op vloeistoffen met een goed elektrolytgehalte, zoals Nimbu Pani en kokoswater, omdat deze een optimaal elektrolytgehalte hebben. Dit is vooral belangrijk in warme klimaten zoals India. In de bovengenoemde gevallen is gewoon water mogelijk niet voldoende en kan dit soms leiden tot een uitgedroogde huid.

Heet, koud of warm water – wat is het beste?

De watertemperatuur doet er niet toe en het is een mythe dat een bepaalde watertemperatuur beter is. Het is echter het beste om water op kamertemperatuur te drinken. Koud water kan luchtweginfecties veroorzaken en heet water kan mondzweren veroorzaken. Ook moeten mensen stoppen met het opslaan en drinken van water uit plastic flessen. Je kunt koperen en kleipotten gebruiken om water op te slaan en het in stalen of glazen vaten te gieten. Zowel koperen als kleipotten brengen essentiële mineralen over naar het water en daarom worden ze ten zeerste aanbevolen.

Zijn er huidbijwerkingen als u te veel water drinkt?

De functie van de nieren is het overtollige water uit ons lichaam te verwijderen. Als we meer water drinken, produceren de nieren meer urine, waardoor het probleem van overtollig water in het lichaam wordt opgelost. Wanneer iemand minder water drinkt, vertonen ze tekenen van uitdroging. Als gevolg van uitdroging droogt de huid uit en herstelt deze langzaam wanneer deze op de onderarm wordt geknepen of leidt tot gesprongen lippen, wat een teken is dat iemand meer water moet drinken.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Voordelen van drinkwater voor de huid
Meer water drinken kan de uitgedroogde huid helpen kalmeren. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Seizoensgroenten en -fruit bevatten naast normaal drinkwater ook een goed watergehalte. Het wordt ten zeerste aanbevolen om seizoensgroenten of fruit zoals komkommer en watermeloen in de dagelijkse voeding op te nemen, omdat deze ons lichaam van essentiële voedingsstoffen voorzien. In de regel moet 50 procent van iemands dieet bestaan ​​uit 2-3 soorten fruit en groenten.

Kan alleen het drinken van water je huid zuiveren?

Ons lichaam beschikt over afweermechanismen zoals de darmen, luchtwegen, nieren en huid. Alle vier zijn de eliminatiekanalen van ons lichaam en hebben ingebouwde mechanismen die zeer complex zijn en helpen om gifstoffen onafhankelijk te elimineren. Daarom kan drinkwater alleen geen complete oplossing zijn om onze huid te reinigen. Wat belangrijker is, is een evenwichtige levensstijl en een gezonde routine, waaronder een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, op tijd slapen en weinig psychologische stress. Al deze dingen zijn belangrijker dan alleen focussen op een complete oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *