Zink voor acne: voordelen en toepassing

Heeft u last van hardnekkige acne die maar niet weggaat? Dankzij de verbazingwekkende anti-acne eigenschappen kan zink een effectieve aanvulling zijn op uw huidverzorgingsroutine en dieet.

Acne kan hardnekkig zijn! Het kan soms resistent zijn tegen de beste ingrediënten om u te helpen van acne af te komen. Als uw voortdurende inspanningen om acne te bestrijden contra-intuïtief zijn geweest, wilt u misschien zink voor acne proberen. Onder de vele opties is zink naar voren gekomen als een veelbelovend element in de zoektocht naar een acne-vrije huid. Zink is een van de vele essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft en het bestrijdt schadelijke cellen door uw immuunsysteem te beschermen.

Zink bevat huidversterkende eigenschappen die je zullen helpen acne te verwijderen en je een gladde huid te geven, zegt dermatoloog en dermatochirurg Dr. Rinky Kapoor.

Welke voordelen heeft zink voor acne?

1. Bevat ontstekingsremmende eigenschappen

Wist u dat ontstekingen een belangrijke oorzaak zijn van acne? Ontsteking draagt ​​bij aan de ontwikkeling en verergering van acne-laesies. Zink is rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen die u kunnen helpen bij de behandeling van acne. Het verlicht roodheid en zwelling geassocieerd met acne en zorgt voor een betere teint, zegt Dr. Kapoor.

Zink bevat eigenschappen die puistjes helpen bestrijden: afbeelding met dank aan Freepik

2. Reguleert de talgproductie

Acne is een ziekte van de talgklieren en haarzakjes. Talg of olie wordt door deze klieren afgescheiden om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Het opnemen van zink in uw huidverzorgingsroutine kan helpen de talgproductie te reguleren en overmatige vettigheid te voorkomen die tot de ontwikkeling van acne leidt. Deze regulerende functie helpt een evenwichtiger en acnebestendiger huidmilieu te behouden.

3. Rijk aan antioxidanten

Zink werkt als een antioxidant en beschermt de huid tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen huidcellen beschadigen en bijdragen aan de ontstekingsprocessen die gepaard gaan met acne. Door vrije radicalen te neutraliseren ondersteunt zink een gezonder huidmilieu en voorkomt het opflakkeringen van acne, zegt de expert.

lees ook

5 redenen waarom u koperpeptiden in uw huidverzorgingsroutine zou moeten opnemen

Lees ook: Voeg deze antioxidantrijke voedingsmiddelen toe aan uw dieet om een ​​gezonde huid te behouden

4. Geneest wonden en vermindert acne

Zink staat bekend om zijn wondgenezende eigenschappen. Zink zorgt voor een snellere genezing en vermindert de kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie en littekens, zegt Dr. Kapoor. Het zorgt voor een gladdere teint en minimaliseert de effecten van acne op de huid.

5. Brengt je hormonen in balans

Hormonale schommelingen, met name verhoogde androgeenspiegels, dragen vaak bij aan de ontwikkeling van acne. Zink speelt een rol bij het reguleren van de hormonale balans en kan een van de onderliggende factoren van hormonale acne tegengaan. Dit maakt het een waardevol item voor mensen die lijden aan acne veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden.

6. Versterkt de immuniteit

Een gezond immuunsysteem bevordert niet alleen een gezond lichaam, maar ook een gezonde huid, en zink helpt de immuniteit te versterken. Zink bevat eigenschappen die het lichaam helpen infecties te bestrijden en bijdragen aan een gezondere teint. Een gezond immuunsysteem helpt acne te voorkomen en te behandelen.

Hoe zink gebruiken bij acne?

Nu je weet dat zink een effectief ingrediënt is om acne te bestrijden, gaan we kijken hoe je het kunt gebruiken, zoals aanbevolen door Dr. Kapoor aanbevolen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

1. Orale supplementen

Een van de meest voorkomende manieren om zink te gebruiken om acne te behandelen is door orale supplementen te nemen die systemische factoren helpen bestrijden die bijdragen aan acne.

2. Actueel zink

U kunt zinkformuleringen zoals zinkoxide of zinkpyrithion rechtstreeks op de huid aanbrengen. Zinkoxide heeft verzachtende eigenschappen en kan roodheid en ontstekingen die gepaard gaan met acne helpen verlichten. De deskundige beveelt aan dat deze formuleringen vaak voorkomen in zonnebrandmiddelen en vrij verkrijgbare crèmes.

3. Met andere huidverzorgingsingrediënten

Een andere effectieve manier om zink te gebruiken om acne te verwijderen is door het samen met andere acnebestrijdende ingrediënten zoals salicylzuur of niacinamide te gebruiken, wat de effectiviteit ervan kan vergroten.

Hoe je je gezicht droogborstelt
Krijg een gladde huid met zink, salicylzuur en niacinamide. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Voedselbronnen

U kunt zinkrijke voedingsmiddelen zoals noten, zaden en volle granen in uw dieet opnemen die bijdragen aan de algehele gezondheid van de huid.

Dingen om in gedachten te houden

Het is raadzaam om een ​​patchtest uit te voeren voordat u nieuwe producten die zink bevatten op uw gezicht aanbrengt. Zo kun je nagaan of je gevoelig bent voor reacties of allergieën. Hierdoor weet je zeker dat het product geschikt is voor jouw huid.

Hoewel zink nuttig kan zijn bij de behandeling van acne, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan. Het is altijd een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt in uw huidverzorgingsroutine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *